36. sednica Odbora za kulturu i informisanje

22.01.2020.

Sednica broj: 36

Predsedavajuci: Mirko Krlić

Odbor: Odbor za kulturu i informisanje

Na sednici, održanoj 22. januara, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi, koji je podnela Vlada, u pojedinostima.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi podneto je 36 amandmana, od kojih je Odbor prihvatio jedan. Na Predlog zakona Odbor je podneo i jedan svoj amandman.

Članovi Odbora razmotrili su i Predlog zakona o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti, koji je podnela Vlada, u pojedinostima. Na Predlog zakona narodni poslanici podneli su 32 amandmana, od kojih su na sednici prihvaćena dva amandmana. Na ovaj Predlog zakona Odbor je podneo i jedan svoj amandman.

Pod trećom tačkom dnevnog reda, Odbor je odlučivao o pokretanju postupka za predlaganje kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije koje predlažu ovlašćeni predlagači: nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara u Republici Srbiji.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Mirko Krlić, a prisustvovali su i članovi u zamenici članova Odbora Hadži Milorad Stošić, Mladen Lukić, mr Jadranka Jovanović, Dragana Kostić, prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković, Stanija Kompirović, Nataša Vacić Mihailović, Snežana Paunović, Jasmina Obradović i Đorđe Vukadinović.

Prisutni članovi

...

Hadži Milorad Stošić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Mladen Lukić

Srpska napredna stranka
...

Dragana Kostić

Srpska napredna stranka
...

Snežana Bogosavljević-Bošković

Socijalistička partija Srbije
...

Stanija Kompirović

Srpska napredna stranka
...

Nataša Mihailović Vacić

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Snežana Paunović

Socijalistička partija Srbije
...

Jasmina Obradović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 22.01.2020, 11:49