64. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

24.02.2020.

Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku održao je sednicu 24. februara na kojoj su razmotreni predlozi zakona iz nadležnosti Odbora koji su na dnevnom redu Dvadeset šestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u Jedanaestom sazivu.

Predloge zakona obrazložili su predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike i
Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Članovi Odbora prihvatili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske o industriji i tehnologiji, Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o kontroli i žigosanju predmeta od dragocenih metala, sa aneksima I i II, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o saradnji na izgradnji, upravljanju, održavanju, rekonstrukciji i sanaciji gasovoda za transport prirodnog gasa koji prolazi preko državne granice, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Grenade o ekonomskoj saradnji, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Crne Gore o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od poverenja koje se pružaju u Republici Srbiji i usluga sertifikovanja za elektronske transakcije koje se pružaju u Crnoj Gori, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Maroko o trgovinskoj i ekonomskoj saradnji, i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u oblasti turizma između Vlade Republike Srbije i Vlade Komonvelta Dominike, koje je podnela Vlada.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Snežana B. Petrović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora dr Aleksandra Tomić, Stanislava Janošević, Nataša St. Jovanović, Milimir Vujadinović, Zoran Bojanić, Dragan Veljković, Snežana Paunović, prof. dr Vladimir Marinković i Ana Čarapić.

Prisutni članovi

...

Aleksandra Tomić

Srpska napredna stranka
...

Stanislava Janošević

Srpska napredna stranka
...

Nataša Jovanović SNS

Srpska napredna stranka
...

Milimir Vujadinović

Srpska napredna stranka
...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Dragan Veljković

Srpska napredna stranka
...

Snežana Paunović

Socijalistička partija Srbije
...

Vladimir Marinković

Socijaldemokratska partija Srbije Srpska napredna stranka
...

Ana Čarapić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 24.02.2020, 08:49