31. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

23.12.2021.

Na sednici, održanoj 23. decembra 2021. godine, Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmotrio je Redovni godišnji izveštaj Zaštitnika građana za 2020. godinu i Izveštaj o radu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za 2020. godinu.
Zaštitnik građana mr Zoran Pašalić je članovima Odbora predstavio najznačajnije aktivnosti i izazove u radu tokom 2020. godine. Odbor je, nakon kraće rasprave, utvrdio Predlog zaključka povodom razmatranja Redovnog godišnji izveštaj Zaštitnika građana za 2020. godinu i uputio ga Narodnoj skupštini na razmatranje i usvajanje.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović obrazložio je članovima Odbora izveštaj o radu za prethodnu godinu, navodeći najznačajnije aktivnosti. Ukazao je da je postignut napredak u obe oblasti koje pokriva rad Poverenika. Odbor je, nakon kraće rasprave, utvrdio Predlog zaključka povodom razmatranja Izveštaja o radu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti za 2020. godinu i uputio ga Narodnoj skupštini na razmatranje i usvajanje.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Vladimir Đukanović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Dejan Kesar, dr Nina Pavićević, Milan Urošević, Vesna Krišanov, Velibor Milojičić, Nenad Krstić, Marijan Rističević, Sanja Jefić Branković, Đorđe Dabić, doc. dr Mihailo Jokić i Dragan M. Marković.

Prisutni članovi

...

Dejan Kesar

Srpska napredna stranka
...

Nina Pavićević

Socijalistička partija Srbije
...

Milan Urošević

Srpski pokret obnove
...

Vesna Krišanov

Srpska napredna stranka
...

Velibor Milojičić

Srpska napredna stranka
...

Nenad Krstić

Srpska napredna stranka
...

Marijan Rističević

Narodna seljačka stranka
...

Sanja Jefić Branković

Liberalno demokratska partija Socijaldemokratska partija Srbije
...

Đorđe Dabić

Srpska napredna stranka
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Dragan Marković

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
Poslednji put ažurirano: 23.12.2021, 11:28