81. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

23.12.2021.

Na sednici, koja je održana 23. decembra, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je podnela Vlada, u pojedinostima.
Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja narodni poslanici podneli su je jedan amandman, a Odbor je ocenio da je amandman u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Na ovaj Predlog zakona Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo podneo je jedan amandman, a Odbor je ocenio da je i ovaj podneti amandman u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o tržištu kapitala podneta su dva amandmana, a Odbor je ocenio da su oba amandmana u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je u pojedinostima razmotrio i Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o elektronskim medijima, koji je podnela Vlada, u pojedinostima. Na Predlog zakona podnet je jedan amandman, a Odbor je ocenio da je podneti amandman u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na sednici, Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo ocenio je da je amandman koji je podneo Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo na Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Jelena Žarić Kovačević, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Dijana Radović, Željko Tomić, Olja Petrović, Ilija Matejić, Vuk Mirčetić, Milenko Jovanov, Luka Kebara, dr Uglješa Mrdić i Borisav Kovačević.

Prisutni članovi

...

Dijana Radović

Socijalistička partija Srbije
...

Željko Tomić

Nova Demokratska stranka Srbije Srpski patriotski savez - SPAS Srpska napredna stranka
...

Olja Petrović

Srpska napredna stranka
...

Ilija Matejić

Srpska napredna stranka
...

Vuk Mirčetić

Srpska napredna stranka
...

Milenko Jovanov

Nova Demokratska stranka Srbije Srpska napredna stranka
...

Luka Kebara

Srpska napredna stranka
...

Uglješa Mrdić

Srpska napredna stranka
...

Borisav Kovačević

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
Poslednji put ažurirano: 23.12.2021, 11:35