12. sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

28.12.2021.

Na sednici Odbora održanoj 28. decembra 2021. godine, članovi Odbora razmatrali su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, u načelu, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o povezivanju šema elektronske identifikacije građana Zapadnog Balkana.
Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, obrazložila je predstavnica Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić. Istakla je da odredbe ovog zakona predstavljaju deo ukupne društvene brige o deci i doprinose poboljšanju uslova za zadovoljavanje osnovnih potreba dece, daju poseban podsticaj za rađanje dece i pružaju podršku materijalno ugroženim porodicama.

Odbor je nakon kraće diskusije predložio Narodnoj skupštini da prihvati pomenuti Predlog zakona.

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o uslovima za slobodan pristup tržištu rada na Zapadnom Balkanu obrazložila je predstavnica Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanja Gavranović, a članovi Odbora su većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona.

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o povezivanju šema elektronske identifikacije građana Zapadnog Balkana obrazložio je predstavnik Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Sava Savić, članovi Odbora su većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Radovan Tvrdišić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Milanka Jevtović Vukojičić, Radovan Arežina, Vladimir Grahovac, Josip Broz, dr Emeše Uri, Vesna Krišanov, Milosav Milojević, Vesna Knežević, Branimir Spasić, Biljana Jakovljević i Ana Miljanić.

Prisutni članovi

...

Milanka Jevtović Vukojičić

Srpska napredna stranka
...

Radovan Arežina

Socijalistička partija Srbije
...

Vladimir Grahovac

Srpska napredna stranka
...

Josip Broz

Komunistička partija
...

Emeše Uri

Savez vojvođanskih Mađara
...

Vesna Krišanov

Srpska napredna stranka
...

Milosav Milojević

Srpska napredna stranka
...

Vesna Knežević

Srpska napredna stranka
...

Branimir Spasić

Srpska napredna stranka
...

Biljana Jakovljević

Srpska napredna stranka
...

Ana Miljanić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 28.12.2021, 12:04