19. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

25.02.2023.

Na sednici koja je održana, 25. februara 2023. godine, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmatrali su Predlog zakona o izmenama Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, koji je podnela Vlada, u pojedinostima. Na Predlog zakona podneto je 16 amandmana, a Odbor je ocenio da su podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

U nastavku sednice, Odbor je ocenio da je podneti amandman na Predlog zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza, koji je podnela Vlada, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Članovi Odbora odbacili su amandman koji je podnet na Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o načinu finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procenu uticaja na životnu sredinu, izdavanje lokacijskih uslova, saglasnosti i građevinske dozvole za Projekat "Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu - Ušće Drine i Save", kao nepotpun, na osnovu člana 169. stav 3, Poslovnika Narodne skupštine, kojim je utvrđeno da se na tekst međunarodnog ugovora ne može podneti amandman.
Odbor je razmotrio i Predlog odluke o izmeni i dopunama Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, koji je podnela Vlada, u pojedinostima. Na Predlog odluke podneto je pet amandmana, a Odbor je ocenio da su podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Jelena Žarić Kovačević, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Dubravka Kralj, Milica Nikolić, dr Uglješa Mrdić, Vesna Nedović, prof. dr Marko Atlagić, Branimir Jovanović, dr Žika Bujuklić, Pavle Grbović, Olja Petrović, Ljubinko Đurković i Jelena Milivojević.

Prisutni članovi

...

Dubravka Kralj

Socijalistička partija Srbije
...

Milica Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Uglješa Mrdić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Nedović

Srpska napredna stranka
...

Marko Atlagić

Savez komunista Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Branimir Jovanović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Žika Bujuklić

Srpska napredna stranka
...

Pavle Grbović

Stranka slobode i pravde
...

Olja Petrović

Srpska napredna stranka
...

Ljubinko Đurković

Monarhisti
...

Jelena Milivojević

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 25.02.2023, 15:55