Druga sednica Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

19.09.2016.

Sednica broj: 2

Predsedavajuci: Ivan Kostić

Odbor: Odbor za dijasporu i Srbe u regionu

Na sednici održanoj 19. septembra 2016. godine, razmotren je Plan rada Odbora za dijasporu i Srbe u regionu.

Predsednik Odbora mr Ivan Kostić obrazložio je Plan u okviru koga je analizirano trenutno stanje odnosa dijaspore i matične države, navedeni ciljevi koji treba da se realizuju, kao i mere koje treba preduzeti u cilju bolje saradnje Srba u regionu i Srba u dijaspori sa maticom.
U diskusiji koja je usledila članovi Odbora izneli su svoje predloge i sugestije koje se odnose na Predlog programa rada, koje su odmah prihvaćene i uvrštene u isti. Nakon konstruktivne diskusije, članovi Odbora su većinom glasova prihvatili Plan rada Odbora.

U nastavku sednice, članovi Odbora su prihvatili Informaciju o aktivnostima između dve sednice Odbora.

Predsednik Kostić je upoznao članove Odbora sa pozivima koji su stigli Odboru za dijasporu i Srbe u regionu i predložio delegaciju koja će posetiti Ljubljanu, u kojoj će se održati Ustanovna skupština Nacionalnog saveta Srba u Sloveniji, kao i delegaciju za posetu Palama – Republika Srpska, u okviru koje će se održati Treća redovna konferencija: „Srbi u regionu“ položaj i perspektive“.

Takođe, predložio je da se 6. oktobra u maloj sali Narodne skupštine održi sednica na temu: „Zaštita kulture sećanja na srpske žrtve u ratovima i sazivanje Parlamenta za javno slušanje o Holokaustu i genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima“.

Sednici su prisustvovali sledeći članovi i zamenici članova Odbora: prof dr. Marko Atlagić, Jadranka Jovanović, Miodrag Linta, Zoran Milekić, Aleksandar Čotrić, Goran Nikolić, Dr Ljubinko Rakonjac, Ljiljana Mihajlović, Vladimir Đurić, Branimir Jovanović, Ivan mr Kostić, Dragan Veljković, Milorad Mirčić, Marijana Maraš i Miladin Ševarlić.

Sednici je predsedavao mr Ivan Kostić, predsednik Odbora.

Prisutni članovi

...

Aleksandar Čotrić

Srpski pokret obnove
...

Goran Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Ljubinko Rakonjac

Zeleni Srbije
...

Ljiljana Mihajlović

Srpska radikalna stranka
...

Vladimir Đurić

Stranka moderne Srbije
...

Branimir Jovanović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Ivan Kostić

Dveri
...

Dragan Veljković

Srpska napredna stranka
...

Milorad Mirčić

Srpska radikalna stranka
...

Marjana Maraš

Socijalistička partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 29.11.2016, 09:09