11. sednica Odbora za kulturu i informisanje

24.10.2023.

Sednica broj: 11

Predsedavajuci: Nebojša Bakarec

Odbor: Odbor za kulturu i informisanje

Na sednici, koja je održana 24. oktobra 2023. godine, članovi Odbora za kulturu i informisanje razmotrili su Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koji je podnela Vlada, u pojedinostima.

Na Predlog zakona, narodni poslanici podneli su četiri amandmana, od kojih Vlada i Odbor nisu prihvatili ni jedan, te su predložili Narodnoj skupštini da odbije ove amandmane.

Na sednici Odbora razmotren je i Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim medijskim servisima, koji je podnela Vlada, u pojedinostima, a na koji su narodni poslanici podneli pet amandmana, od kojih Odbor nije prihvatio ni jedan, te je predložio Narodnoj skupštini da ih odbije.

Odbor je u pojedinostima razmotrio i Predlog zakona o elektronskim medijima, koji je podnela Vlada, a na koji su narodni poslanici podneli 130 amandmana. Vlada i Odbor odlučili su da prihvate dva amandmana i predložili Narodnoj skupštini da ih usvoji. Na navedeni Predlog zakona Odbor za kulturu i informisanje podneo je svoj amandman, na koji je Vlada dala saglasnost.

Pod četvrtom tačkom dnevnog reda sednice Odbor je u pojedinostima razmotrio Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, koji je podnela Vlada. Na ovaj član zakona narodni poslanici podneli su 237 amandmana, od koji su Vlada i Odbor prihvatili dva amandmana koje je podneo narodni poslanik Nebojša Bakarec, te predložili Narodnoj skupštini da ih usvoji.

Sednici je predsedavao zamenik predsednika Odbora Nebojša Bakarec, a prisustvovali su i sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Staša Stojanović, Branislav Josifović, Nataša Tasić Knežević, prof. dr Tamara Milenković Kerković, Dunja Simonović Bratić, Jasmin Hodžić, dr Danijela Grujić, Nataša Jovanović, Lepomir Ivković, prim. dr Nada Macura, Enis Durgutović, Branko Vukajlović i narodni poslanici koji nisu članovi Odbora Ivana Paralić i Branimir Jovanović.

Prisutni članovi

...

Staša Stojanović

Srpska napredna stranka
...

Branislav Josifović

Srpska napredna stranka
...

Nataša Tasić Knežević

Srpska napredna stranka
...

Tamara Milenković Kerković

Srpski pokret Dveri
...

Dunja Simonović Bratić

Socijalistička partija Srbije
...

Jasmin Hodžić

Liberalno demokratska partija Socijaldemokratska partija Srbije
...

Danijela Grujić

Stranka slobode i pravde
...

Nataša Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Lepomir Ivković

Srpska napredna stranka
...

Nada Macura

Srpska napredna stranka
...

Edis Durgutović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Branko Vukajlović

Monarhisti
Poslednji put ažurirano: 26.10.2023, 08:44