41. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

29.10.2018.

Na sednici, održanoj 29. oktobra, članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona koji se nalaze na dnevnom redu Treće sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2018. godini, u načelu.

Članovi Odbora usvojili su predlog za spajanje rasprave o Predlogu zakona o izmeni Zakona o uređenju sudova, Predlog zakona o izmenama Zakona o parničnom postupku, Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Predlog zakona o lobiranju, Predlog zakona o dopuni Zakona o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa, koje je podnela Vlada, u načelu, zatim Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je podneo Visoki savet sudstva, kao i Predlog odluke o izboru zamenika javnog tužioca i Predlog odluke o izboru zamenika javnog tužioca, koje je podnelo Državno veće tužilaca.

Odbor je glasao da predloži Narodnoj skupštini da prihvati sve predloge onako kako ih je podnela Vlada, Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Petar Petrović, a sednici su prisustvovali i članovi i zamenici članova Odbora Slaviša Bulatović, doc. dr Mihailo Jokić, dr Aleksandar Martinović, Neđo Jovanović, Srbislav Filipović, Đorđe Komlenski, Žarko Mićin i dr Balint Pastor.

Prisutni članovi

...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Slaviša Bulatović

Srpska napredna stranka
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Martinović

Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Žarko Mićin

Srpska napredna stranka
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
Poslednji put ažurirano: 29.10.2018, 14:08