42. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

06.11.2018.

Na sednici održanoj 6. novembra 2018. godine, Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmatrao je, u pojedinostima, Predlog zakona o izmeni Zakona o uređenju sudova, Predlog zakona o izmenama Zakona o parničnom postupku, Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Predlog zakona o lobiranju i Predlog zakona o dopuni Zakona o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa.

Na Predlog zakona o izmeni Zakona o uređenju sudova, podneto je ukupno četiri amandmana narodnih poslanika, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da odbije predložene amandmane.

Na Predlog zakona o izmenama Zakona o parničnom postupku, podneto je ukupno tri amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da odbije predložene amandmane.

Na Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, podneto je 124 amandmana narodnih poslanika, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da odbije sve predložene amandmane.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, podneto je 88 amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da odbije sve predložene amandmane.

Na Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, podneto je ukupno 63 amandmana, Vlada i Odbor predložili su Narodnoj skupštini da prihvati amandman na član 28. Predloga zakona, a da ostale amandmane odbije.

Na Predlog zakona o lobiranju podneto je ukupno 100 amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da odbije sve predložene amandmane.

Na Predlog zakona o dopuni Zakona o overavanju potpisa, rukopisa i prepisa podneta su dva amandmana, Vlada i Odbor su predložili Narodnoj skupštini da odbije oba predložena amandmana.

Sednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva pravde, v.d. pomoćnik ministra Jovan Ćosić i viši savetnik u ministarstvu Zlatko Petrović.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Petar Petrović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandra Majkić, Slaviša Bulatović, Marijan Rističević, Neđo Jovanović, Miletić Mihajlović, Jovan Palalić, Žarko Mićin, Tanja Tomašević Damnjanović i Marko Parezanović.

Prisutni članovi

...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Slaviša Bulatović

Srpska napredna stranka
...

Marijan Rističević

Narodna seljačka stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Miletić Mihajlović

Socijalistička partija Srbije
...

Jovan Palalić

Srpska napredna stranka
...

Žarko Mićin

Srpska napredna stranka
...

Tanja Tomašević Damnjanović

Srpska napredna stranka
...

Marko Parezanović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 06.11.2018, 16:14