18. sednica Odbor za zdravlje i porodicu

26.11.2018.

Sednica broj: 18

Predsedavajuci: Darko Laketić

Odbor: Odbor za zdravlje i porodicu

Na sednici Odbora, održanoj 26. novembra, razmotren je Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu, Razdeo 27 – Ministarstvo zdravlja, sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2019. godinu, koji je podnela Vlada, u načelu.

Sednici su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Berislav Vekić, predstavnik Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Svetlana Tadin, kao i predstavnici Ministarstva finansija, državni sekretar Slavica Savičić i Darko Komnenić i Olivera Ružić.

Dr Berislav Vekić istakao je da ukupan budžet Ministarstva zdravlja za 2019. godinu iznosi 18.712,691,000 dinara i obuhvata Ministarstvo zdravlja, Upravu za biomedicinu, budžetski fond za finansiranje Crvenog Krsta Srbije i budžetski fond za lečenje oboljenja stanja i povreda koja se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji.

Državni sekretar Ministarstva finansija Slavica Savičić naglasila je da je Predlog budžeta Ministarstva zdravlja za 2019. godinu veći za 7,7 odsto u odnosu na budžet za 2018. godinu. Ona je istakla da su budžetom najveći iznosi opredeljeni za razvoj infrastrukture zdravstvenih ustanova, sa akcentom na kliničke centre Srbije, Vojvodine i Kragujevca.

Slavica Tadin, predstavnik RFZO, obrazložila je finansijski plan RFZO za 2019. godine, kojim su planirani ukupni prihodi i primanja 273,900,000 dinara. Ona je istakla da je budžetom predviđeno povećanje plate u iznosu od 10 odsto za doktore medicine i stomatologije i doktore specijaliste, od 12 odsto za medicinske i stomatološke tehničare sa višom školom i medicinske tehničare sa srednjom školom, a za ostale zaposlene 7 odsto.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Darko Laketić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: dr Muamer Bačevac, Radoslav Jović, dr Dragana Barišić, dr Svetlana Nikolić Pavlović, Vesna Ivković, Dušan Milisavljević, dr Desanka Repac, prof. dr Milan Knežević, dr Dragan Vesović, dr Ljubica Mrdaković Todorović i dr Danijela Stojadinović.

Prisutni članovi

...

Darko Laketić

Srpska napredna stranka
...

Muamer Bačevac

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Radoslav Jović

Srpski pokret obnove Srpska napredna stranka
...

Dragana Barišić

Srpska napredna stranka
...

Svetlana Nikolić Pavlović

Srpska napredna stranka
...

Vesna Ivković

Socijalistička partija Srbije
...

Dušan Milisavljević

Demokratska stranka
...

Desanka Repac

Srpska napredna stranka
...

Milan Knežević

Srpska napredna stranka
...

Ljubica Mrdaković Todorović

Srpska napredna stranka
...

Danijela Stojadinović

Socijalistička partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 27.11.2018, 14:44