22. sednica Odbora za kulturu i informisanje

26.11.2018.

Sednica broj: 22

Predsedavajuci: Mirko Krlić

Odbor: Odbor za kulturu i informisanje

Članovi Odbora za kulturu i informisanje su, na sednici održanoj 26. novembra, razmotrili u načelu Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koji je podnela Vlada.

Predlog Zakona je obrazložila državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike mr Mirjana Filipović, nadležnom za određivanje naplate, imajući u vidu da se taksa za javni servis naplaćuje preko računa za električnu energiju. Ona je istakla da je predloženo da se naplata takse produži do 2020. godine, u iznosu od 220 dinara, kako bi rad javnih servisa mogao da se kvalitetno odvija.

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, naveo je da visinu takse predlažu upravni odbori dva medijska servisa u Srbiji – RTV i RTS, da je ona u prethodne četiri godine iznosila 150 dinara, a da je sada predlog da iznosi 220 dinara.

Nakon rasprave, članovi Odbora odlučili su da predlože Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Mirko Krlić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora dr Ana Stevanović, Hadži Milorad Stošić, Nikola Savić, Nataša Mićić, Dragana Kostić, Đorđe Vukadinović, Stanija Kompirović, prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković, prof. dr Marko Atlagić, Nataša Mihailović Vacić, Jasmina Obradović i Branka Stamenković.

Prisutni članovi

...

Mirko Krlić

Srpska napredna stranka
...

Hadži Milorad Stošić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Nikola Savić

Srpska radikalna stranka
...

Nataša Mićić

Građanski savez Srbije Liberalno demokratska partija
...

Dragana Kostić

Srpska napredna stranka
...

Stanija Kompirović

Srpska napredna stranka
...

Snežana Bogosavljević-Bošković

Socijalistička partija Srbije
...

Marko Atlagić

Srpska napredna stranka
...

Nataša Mihailović Vacić

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Jasmina Obradović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 27.11.2018, 15:01