57. sednica Odbora za spoljne poslove

28.11.2018.

Sednica broj: 57

Predsedavajuci: Žarko Obradović

Odbor: Odbor za spoljne poslove

Na sednici održanoj 28. novembra, članovi Odbora za spoljne poslove razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Indije o saradnji u oblasti kulture, umetnosti, mladih, sporta i medija.

Predlog zakona predstavila je Jasmina Sinadinović iz Ministarstva spoljnih poslova, koja je istakla da ovaj predlog zakona reguliše bilateralnu saradnju dveju zemalja u navedenim oblastima i podrazumeva razmenu studenata i stručnjaka, saradnju institucija, posete zvaničnika i slično. Radi primene Sporazuma strane će podsticati zaključivanje sporazuma o pojedinačnim programima, a radi praćenja realizacije biće formirana radna grupa koja će se naizmenično sastajati u obe države radi praćenja realizacije i evaluacije Sporazuma, navela je Sinadinović.

Nakon kraće rasprave, članovi Odbora prihvatili su Predlog zakona i uputili ga Narodnoj skupštini sa predlogom da ga usvoji.

U nastavku sednice Odbor je usvojio jednu inicijativu za posete, usvojio izveštaje o realizovanim posetama i konstatovao realizovane parlamentarne kontakte.

Članovi Odbora konstatovali su i promene u sastavu PGP sa Iranom.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora prof. dr Žarko Obradović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Ljiljana Malušić, prof. dr Ljubiša Stojmirović, Dušica Stojković, Dragan Šormaz, Milisav Petronijević, Jovan Palalić, Jelena Vujić Obradović, dr Sanda Rašković Ivić, Vera Jovanović i Dubravka Filipovski.

Prisutni članovi

...

Žarko Obradović

Komunistička partija Socijalistička partija Srbije
...

Ljiljana Malušić

Srpska napredna stranka
...

Ljubiša Stojmirović

Srpska napredna stranka
...

Dušica Stojković

Srpska napredna stranka
...

Dragan Šormaz

Srpska napredna stranka
...

Milisav Petronijević

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Jovan Palalić

Srpska napredna stranka
...

Jelena Vujić-Obradović

Jedinstvena Srbija
...

Vera Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Dubravka Filipovski

Nova Srbija Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 28.11.2018, 10:11