74. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

14.05.2019.

Na sednici od 14. maja 2019. godine, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razmotrili su više predloga zakona koji su predloženi za dnevni red Pete sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2019. godini.

Članovi Odbora prihvatili su predlog predsednice Odbora dr Aleksandre Tomić da se obavi zajednički pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Razmotreni su Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat modernizacije i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke veze na teritoriji Republike Srbije, za deonicu Novi Sad-Subotica-državna granica (Kelebija), između Vlade Republike Srbije koju predstavlja Ministarstvo finansija, kao zajmoprimca i kineske Export-Import banke, kao zajmodavca, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za Projekat izgradnje autoputa E-763, deonica Preljina-Požega, između Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo finansija, kao zajmoprimca i kineske Export-Import banke, kao zajmodavca, Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora Partnerstvo za lokalni razvoj između Republike Srbije i Evropske investicione banke, Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora - Okvir za jačanje otpornosti lokalne infrastrukture, između Republike Srbije i Evropske investicione banke, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat modernizacije poreske administracije) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat unapređenja trgovine i saobraćaja Zapadnog Balkana uz primenu višefaznog programskog pristupa) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat unapređenja usluga elektronske uprave) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 1981 (2018) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za finansiranje javnog sektora - unapređenje infrastrukture u oblasti zdravstvene zaštite u Srbiji.

Predložene zakone članovima Odbora obrazložili su predstavnici predlagača Ana Tripović, direktorka Uprave za javni dug, Vidoje Jevremović, pomoćnik direktora Poreske uprave i Imre Kere, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nakon rasprave članovi Odbora prihvatili su predložene zakone.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Bojanić, Goran Kovačević, Veroljub Arsić, Zoltan Pek, Momo Čolaković, dr Milorad Mijatović, Olivera Pešić, Vojislav Vujić, Srbislav Filipović i Zoran Despotović.

Prisutni članovi

...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Veroljub Arsić

Srpska napredna stranka
...

Zoltan Pek

Savez vojvođanskih Mađara
...

Momo Čolaković

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Milorad Mijatović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Zoran Despotović

Srpska radikalna stranka
Poslednji put ažurirano: 15.05.2019, 07:46