18. sednica Odbora ustavna pitanja i zakonodavstvo

01.02.2021.

Na sednici Odbora održanoj 1. februara, članovi Odbora razmatrali su:

Odlučivanje o upućivanju Predloga da Narodna skupština, u skladu sa članom 167. Poslovnika Narodne skupštine, donese po hitnom postupku Predlog autentičnog tumačenja člana 64. stav 1. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik RS“, broj 88/17,73/18,27/18-dr. zakon. 67/19 i 6/20-dr zakon), koji je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo i

Odlučivanje o upućivanju Predloga da Narodna skupština, u skladu sa članom 167. Poslovnika Narodne skupštine, donese po hitnom postupku Predlog autentičnog tumačenja člana 2. stav 1. tačke 3. Zakona o sprečavanju korupcije („Službeni glasnik RS“, broj 35/19 i 88/19), koji je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.
Članovi Odbora jednoglasno su predložili Narodnoj skupštini da se Predlog autentičnog tumačenja člana 64. stav 1. Zakona o visokom obrazovanju i Predlog autentičnog tumačenja člana 2. stav 1. tačke 3. Zakona o sprečavanju korupcije, razmatraju po hitnom postupku, jer je razlog za donošenje hitnog postupka opravdan, odnosno, ima za cilj sprečavanje štetnih posledica do kojih mogu da dovedu nedoumice u primeni navedene odredbe.

Sednicom je predsedavala Jelena Žarić Kovačević, predsednica Odbora, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Nevena Veinović, Željko Tomić, Vojislav Vujić, Vuk Mirčetić, Milenko Jovanov, Luka Kebara, Uglješa Mrdić, Violeta Ocokoljić, Dubravka Kralj, Borisav Kovačević i Arpad Fremond.

Prisutni članovi

...

Nevena Veinović

Srpska napredna stranka
...

Željko Tomić

Demokratska stranka Srbije Srpski patriotski savez - SPAS Srpska napredna stranka
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Vuk Mirčetić

Srpska napredna stranka
...

Milenko Jovanov

Demokratska stranka Srbije Srpska napredna stranka
...

Luka Kebara

Srpska napredna stranka
...

Uglješa Mrdić

Srpska napredna stranka
...

Violeta Ocokoljić

Srpska napredna stranka
...

Dubravka Kralj

Socijalistička partija Srbije
...

Borisav Kovačević

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Arpad Fremond

Savez vojvođanskih Mađara
Poslednji put ažurirano: 01.02.2021, 12:05