43. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

05.10.2021.

Na sednici, od 5. oktobra 2021. godine, članovi Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razmotrili su više predloga zakona, koji se nalaze na dnevnom redu Prve sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.
Predloge zakona, narodnim poslanicima, obrazlagali su ovlašćeni predstavnici predlagača, državni sekretar Ministarstva finansija Slavica Savičić i Dragan Babić iz Uprave za javni dug. Članovi Odbora obavili su zajednički načelni pretres o tačkama 1. do 4. dnevnog reda sednice, odnosno o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koji je podnela Vlada, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji, koji je podnela Vlada, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, koji je podnela Vlada i Predlogu zakona o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge Subotica-Horgoš granica sa Mađarskom (Segedin), koji je podnela Vlada.

Odbor je nakon obrazloženja glasao da Narodna skupština prihvati navedene predloge zakona.

Pod petom tačkom dnevnog reda sednice, Odbor je razmotrio Pokretanje postupka za izbor predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti. S obzirom da predsedniku i članovima Komisije prestaje mandat 23. novembra 2021. godine, na koji su izabrani Odlukom Narodne skupštine, potrebno je da Odbor podnese predlog za izbor predsednika i četiri člana Komisije. Odbor je usvojio predlog da poslaničke grupe daju svoje predloge za kandidate i dostave najkasnije do 25. oktobra 2021. godine. Odbor će nakon ovog datuma organizovati razgovor sa predloženim kandidatima.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su i sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Tomić, Zoltan Pek, dr Milorad Mijatović, Veroljub Arsić, Velibor Milojičić, Nikola Vojinović, Ana Čarapić, Ana Beloica, Duško Tarbuk, prof. dr Vladimir Marinković, Zoran Bojanić, dr Boban Birmančević i Olivera Pešić.

Prisutni članovi

...

Zoran Tomić

Srpska napredna stranka
...

Zoltan Pek

Savez vojvođanskih Mađara
...

Milorad Mijatović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Veroljub Arsić

Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Velibor Milojičić

Srpska napredna stranka
...

Nikola Vojinović

Srpska napredna stranka
...

Ana Čarapić

Srpska napredna stranka
...

Ana Beloica

Srpska napredna stranka
...

Duško Tarbuk

Nova Demokratska stranka Srbije Srpska napredna stranka
...

Vladimir Marinković

Socijaldemokratska partija Srbije Srpska napredna stranka
...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Boban Birmančević

Srpska napredna stranka
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 05.10.2021, 09:59