15. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

20.12.2021.

Članovi Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, održali su 20. decembra 2021. godine sednicu, na kojoj su razmotrili, u načelu, šest predloga zakona iz nadležnosti rada Odbora.
Članovi Odbora su razmotrili i prihvatili, u načelu: Predlog zakona o inovacionoj delatnosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prosvetnoj inspekciji, koje je podnela Vlada, a obrazložio prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Na sednici su razmotrene i usvojene i informacije o radu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za period april – jun 2021. godine i jul – septembar 2021. godine, koje je obrazložio ministar Ružić.

Sednici je predsedavao zamenik predsednika Odbora prof. dr Marko Atlagić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenic članova Odbora: Samira Ćosović, Nandor Kiš, Svetlana Milijić, Goran Spasojević, Milijana Sakić, Dunja Simonović Bratić, Milica Dačić, Miloš Banđur, Nataša Jovanović, Bratislav Jugović, prof. dr Ljubiša Stojmirović i Nevena Đurić.

Prisutni članovi

...

Samira Ćosović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Nandor Kiš

Savez vojvođanskih Mađara
...

Svetlana Milijić

Srpska napredna stranka
...

Goran Spasojević

Srpska napredna stranka
...

Milijana Sakić

Srpska napredna stranka
...

Dunja Simonović Bratić

Socijalistička partija Srbije
...

Milica Dačić

Srpska napredna stranka
...

Miloš Banđur

Srpska napredna stranka
...

Nataša Jovanović SNS

Srpska napredna stranka
...

Bratislav Jugović

Pokret socijalista Srpska napredna stranka
...

Ljubiša Stojmirović

Srpska napredna stranka
...

Nevena Đurić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 20.12.2021, 20:17