34. sednica Odbora za kulturu i informisanje

21.12.2021.

Sednica broj: 34

Predsedavajuci: Sandra Božić

Odbor: Odbor za kulturu i informisanje

Na sednici Odbora za kulturu i informisanje, održanoj 21. decembra 2021. godine, članovi Odbora razmotrili su, u pojedinostima, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o elektronskim medijima i u načelu Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o javnim medijskim servisima i Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.
Predložene zakone obrazložila je predstavnica Ministarstva kulture i informisanja pomoćnica ministra Slavica Trifunović.

Na Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o elektronskim medijima podnet je jedan amandman i to na član 1. Predloga zakona, a Vlada i članovi Odbora su predložili Narodnoj skupštini da se amandman odbije.

Predstavnica ministarstva obrazložila je Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o javnim medijskim servisima, istakavši da je Sporazumom o unapređenju izbornih uslova, koji je zaključen u Narodnoj skupštini između političkih strana učesnika Međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom Narodne skupštine, predviđena dužnost javnih medijskih sredstava, da u redovnom informativnom programu, postupaju u skaldu sa principima nepristrasnog i uravnotežneg predstavljanja političkih stranaka.

Članovi Odbora su većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o javnim medijskim servisima, u načelu.

Trifunović je obrazložila i Predlog zakona o izmeni Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, nakon čega su članovi Odbora predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona, u načelu.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Sandra Božić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Tomić, Željko Tomić, Vuk Mirčetić, Jovan Kolundžija, Snežana Paunović, prof. dr Marko Atlagić, Lav-Grigorije Pajkić, Dunja Bratić Simonović, Milica Obradović, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Čotrić, Miloš Terzić i Ivana Popović.

Prisutni članovi

...

Zoran Tomić

Srpska napredna stranka
...

Željko Tomić

Nova Demokratska stranka Srbije Srpski patriotski savez - SPAS Srpska napredna stranka
...

Vuk Mirčetić

Srpska napredna stranka
...

Jovan Kolundžija

Srpska napredna stranka
...

Snežana Paunović

Socijalistička partija Srbije
...

Marko Atlagić

Savez komunista Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Lav-Grigorije Pajkić

Srpska narodna partija Srpska napredna stranka
...

Dunja Simonović Bratić

Socijalistička partija Srbije
...

Milica Obradović

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Jovanović PUPS

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Aleksandar Čotrić

Srpski pokret obnove
...

Miloš Terzić

Srpska napredna stranka
...

Ivana Popović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 21.12.2021, 10:10