Treća sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

23.02.2023.

Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije je na sednici, održanoj 23. februara 2023. godine, razmotrio Predlog zakona o potvrđivanju akata Svetskog poštanskog saveza, koji je podnela Vlada.

Nakon što je sekretarka Ministarstva informisanja i telekomunikacija Milica Ćatić obrazložila predloženi zakon, Odbor je jednoglasno odlučio da ga prihvati.

Članovi Odbora prihvatili su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o načinu finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procenu uticaja na životnu sredinu, izdavanje lokacijskih uslova, saglasnosti i građevinske dozvole za Projekat ,,Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu – Ušće Drine i Save“, koji je podnela Vlada, a obrazložili v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Predrag Petrović i Ivan Divac.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Uglješa Marković, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Tomislav Janković, Ivana Nikolić, Vojislav Vujić, Branislav Josifović, Miroslav Kondić, Nikola Nešić, Marina Lipovac Tanasković, Dragan Jovanović, Bojan Torbica, Dragovan Milinković, Marija Jovanović, Đorđe Todorović, Robert Kozma, Predrag Marsenić i Jasmina Karanac.

Prisutni članovi

...

Tomislav Janković

Srpska napredna stranka
...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Branislav Josifović

Srpska napredna stranka
...

Miroslav Kondić

Srpska napredna stranka
...

Marina Lipovac Tanasković

Narodna stranka
...

Dragan Jovanović

Nova Srbija Bolja Srbija
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Dragovan Milinković

Socijalistička partija Srbije
...

Marija B. Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Todorović

Srpska napredna stranka
...

Predrag Marsenić

Nova Demokratska stranka Srbije
...

Jasmina Karanac

Socijaldemokratska partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 23.02.2023, 19:05