Deveta sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

17.07.2023.

Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije održao je 17. jula 2023. godine Devetu sednicu.

Članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Protokola iz 1988. na Međunarodnu konvenciju o zaštiti ljudskog života na moru, 1974, koji je podnela Vlada; Predlog zakona o izmeni Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji je podnela Vlada, u načelu; Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o posebnim postupcima radi realizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju, koji je podnela Vlada, u načelu; Predlog zakona o potvrđivanju izmena i dopuna Sporazuma o međunarodnom prevozu lakokvarljivih namirnica i specijalnim sredstvima za njihov prevoz (ATP), koji je podnela Vlada i Predlog zakona o dopunama Zakona o ozakonjenju objekata, koji je podnela Vlada, u načelu.

Navedene predloge zakona, prisutnim narodnim poslanicima, obrazložio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Nakon diskusije koja je usledila Odbor je usvojio navedene predloge zakona.

U nastavku sednice, Odbor je doneo Odluku o održavanju javnog slušanja na temu: „Predstavljanje Predloga zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji“, koji će se održati 18. jula 2023. godine, u Domu Narodne skupštine, u maloj sali, sa početkom u 12.00 časova. Javnom slušanju pozvani su da prisustvuju članovi i zamenici članova Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, predsednici poslaničkih grupa Narodne skupštine, predstavnici odbora u Narodnoj skupštini, predstavnici Vlade Republike Srbije iz nadležnog ministarstva, predstavnici stručne javnosti, kao i organizacije civilnog društva.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Uglješa Marković, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članovi Odbora: Milija Miletić, Tomislav Janković, Ivana Nikolić, Nikola Nešić, Marina Lipovac Tanasković, Dragan Jovanović, Bojan Torbica, Dragovan Milinković, Marija Jovanović, Ivana Srbulović, Đorđe Todorović, Dejan Ignjatović, Predrag Marsenić, Jasmina Karanac i narodna poslanica koja nije član Odbora Radmila Vasić.

Prisutni članovi

...

Milija Miletić

Srpska napredna stranka
...

Tomislav Janković

Srpska napredna stranka
...

Ivana Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Marina Lipovac Tanasković

Narodna stranka
...

Dragan Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Dragovan Milinković

Socijalistička partija Srbije
...

Marija B. Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Ivana Srbulović

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Todorović

Srpska napredna stranka
...

Dejan Ignjatović

Jedinstvena Srbija
...

Predrag Marsenić

Nova Demokratska stranka Srbije
...

Jasmina Karanac

Socijaldemokratska partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 17.07.2023, 13:43