Treća sednica Odbora za evropske integracije

06.07.2016.

Sednica broj: 3

Predsedavajuci: Marinika Tepić

Odbor: Odbor za evropske integracije

Na sednici od 6. jula 2016. godine, članovi Odbora za evropske integracije prihvatili su, većinom glasova, Inicijativu za organizaciju Interparlamentarne konferencije u Beogradu, 16. septembra 2016. godine, koju bi zajedno organizovali Narodna skupština Republike Srbije i Evropski parlament.

Predsednica Odbora Marinika Tepić obavestila je članove Odbora da je Interparlamentarna konferencija namenjena članovima parlamenata zemalja Zapadnog Balkana i Turske, a na temu korišćenja IPA fondova.
U nastavku sednice, članovi Odbora prihvatili su, većinom glasova, i Inicijativu za posetu delegacije Udruženja bivših članova Evropskog parlamenta, od 25.09 – 02.10.2016. godine.

Predsednica Odbora upoznala je članove Odbora sa činjenicom da ovo Udruženje broji 700 članova, koji su i dalje politički aktivni u svojim zemljama, i koji iz svoje pozicije i činjenice da su bili članovi Evropskog parlamenta mogu doprineti procesu evropskih integracija Srbije.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Marinika Tepić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Vesna Marković, Žarko Mićin, Marko Blagijević, Olivera Pešić, Dušica Stojković, Zvonimir Đokić, Miljan Damjanović, dr Muamer Bačevac, Dragan Šormaz, Mladen Grujuć, Gordana Čomić, Aleksandar Stevanović i Balint Pastor.

Prisutni članovi

...

Marinika Tepić

Liga socijaldemokrata Vojvodine Nova stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Žarko Mićin

Srpska napredna stranka
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Dušica Stojković

Srpska napredna stranka
...

Zvonimir Đokić

Srpska napredna stranka
...

Miljan Damjanović

Srpska radikalna stranka
...

Muamer Bačevac

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Dragan Šormaz

Srpska napredna stranka
...

Mladen Grujić

Nova Srbija
...

Gordana Čomić

Demokratska stranka
...

Aleksandar Stevanović

Stranka moderne Srbije
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
Poslednji put ažurirano: 29.11.2016, 09:39