19. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

30.10.2017.

Na sednici Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, održanoj 30. oktobra, razmotreni su, u pojedinostima, Predlog zakona o dualnom obrazovanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Na Predlog zakona o dualnom obrazovanju, od ukupno 308 amandmana, Odbor je prihvatio četiri amandmana narodnih poslanika.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, podneto je 106 amandmana narodnih poslanika, od kojih je Odbor prihvatio dva amandman.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, narodni poslanici su podneli 203 amandmana, od kojih je Odbor prihvatio tri amandmana.

Odbor je na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju podneo i četiri svoja amandmana.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, podneto je 176 amandmana, od kojih je Odbor prihvatio tri amandmana.

Sednici je prisustvovao ministar prosvete , nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, a predsedavao je predsednik Odbora Muamer Zukorlić. Sednici Odbora prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Fatmir Hasani, dr Mihajlo Jokić, prof. dr Ljubiša Stojmirović, prof. dr Marko Atlagić, Milena Bićanin, prof. dr Žarko Obradović, Marko Parezanović i Vladimir Orlić.

Prisutni članovi

...

Muamer Zukorlić

Bošnjačka demokratska zajednica Stranka pravde i pomirenja
...

Fatmir Hasani

Partija za demokratsko delovanje
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Ljubiša Stojmirović

Srpska napredna stranka
...

Marko Atlagić

Srpska napredna stranka
...

Milena Bićanin

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Žarko Obradović

Komunistička partija Socijalistička partija Srbije
...

Marko Parezanović

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 31.10.2017, 08:16