66. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

03.05.2018.

Sednica broj: 66

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici održanoj 3. maja, članovi Odbora razmatrali su, u pojedinostima, Predlog zakona o vojnom obrazovanju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o odbrani, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Bezbedonosno-informativnoj agenciji.

Na Predlog zakona o vojnom obrazovanju podneto je ukupno 654 amandmana, a Odbor je ocenio da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o odbrani podneto je ukupno 110 amandmana, a članovi Odbora su ocenili da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije podneto je ukupno 162 amandmana narodnih poslanika, od kojih je jedan odbačen kao nepotpun, a ostali su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Na pomenuti Predlog zakona, Odbor za odbranu i unutrašnje poslove podneo je jedan amandman za koji je Odbor ocenio da je u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme podneto je ukupno 333 amandmana narodnih poslanika i jedan amandman Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, a članovi Odbora su ocenili da su svi podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Narodni poslanici podneli su 58 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, a članovi Odbora su ocenili da su svi amandmani u sladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi podneto je ukupno 96 amandmana narodnih poslanika, a članovi Odbora su ocenili da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Narodni poslanici podneli su 40 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Bezbedonosno-informativnoj agenciji, od kojih je Odbor četiri amandmana odbacio kao nepotpuna, a ostale amandmane ocenio da su u skladu sa Ustvom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandra Majkić, Vesna Marković, Neđo Jovanović, Krsto Janjušević, Srbislav Filipović, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović i Milena Ćorilić.

Prisutni članovi

...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Krsto Janjušević

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 07.05.2018, 08:27