35. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

12.06.2018.

Na sednici, od 12. juna, članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona, koje je podnela Vlada i narodni poslanici, a koji se nalaze na dnevnom redu Sedmog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Članovi Odbora su objedinili raspravu o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o izmeni i dopuni Zakona o državnoj upravi, koji je podnela Vlada, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim agencijama, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisama, koji je podnela Vlada; Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, koji su podneli narodni poslanici Studenka Kovačević, Miletić Mihajlović, dr Darko Laketić i mr Dejan Radenković i Predlogu zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, koji je podnela Vlada.

Članovi Odbora su pojedinačno glasali o predlozima zakona i odlučili da predloži Narodnoj skupštini da ih usvoji u načelu.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Petar Petrović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Žarko Mićin, Slaviša Bulatović, Jovan Palalić, Đorđe Komlenski, dr Aleksandar Martinović, Aleksandra Majkić, Zoltan Pek, doc. dr Mihailo Jokić, Neđo Jovanović i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vikica Nestorović sa saradnicima.

Prisutni članovi

...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Žarko Mićin

Srpska napredna stranka
...

Slaviša Bulatović

Srpska napredna stranka
...

Jovan Palalić

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Aleksandar Martinović

Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Zoltan Pek

Savez vojvođanskih Mađara
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 19.06.2018, 12:40