28. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

25.09.2018.

Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo razmotrio je, na sednici od 25. septembra, predloge zakona o izmenama i dopunama zakona o visokom obrazovanju i o profesijama od posebnog značaja za Republiku Srbiju i uslovima za njihovo obavljanje, u pojedinostima.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju ukupno je podneto 37 amandmana. Na predlog narodne poslanice Ljibuške Lakatoš, članovi Odbora prihvatili su amandman na član 10. Predloga zakona, koji su podneli narodni poslanici Balint Pastor, Elvira Kovač, Arpad Fremond i Zoltan Pek, a koji je prihvatio i predstavnik predlagača, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Vlada i Odbor nisu prihvatili preostalih 36 amandmana podnetih na Predlog zakona, dok je Odbor podneo jedan svoj amandman, i to na član 8. Predloga zakona, koji je predstavnik predlagača takođe prihvatio.

Na Predlog zakona o profesijama od posebnog značaja za Republiku Srbiju i uslovima za njihovo obavljanje narodni poslanici podneli su 20 amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan od podnetih amandmana.

Sednici je predsedavao dr Muamer Zukorlić, predsednik Odbora, a sednici su prisustvovali sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Marko Parezanović, prof. dr Marko Atlagić, prof. dr Žarko Obradović, Nataša St. Jovanović, Ljibuška Lakatoš, Milena Bićanin, doc. dr Mihailo Jokić, Ratko Jankov, Olena Papuga, Fatmir Hasani i dr Aleksandra Jerkov.

Prisutni članovi

...

Muamer Zukorlić

Bošnjačka demokratska zajednica Stranka pravde i pomirenja
...

Marko Parezanović

Srpska napredna stranka
...

Marko Atlagić

Srpska napredna stranka
...

Žarko Obradović

Komunistička partija Socijalistička partija Srbije
...

Nataša Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Ljibuška Lakatoš

Srpska napredna stranka
...

Milena Bićanin

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Olena Papuga

Liga socijaldemokrata Vojvodine
...

Fatmir Hasani

Partija za demokratsko delovanje
...

Aleksandra Jerkov

Liga socijaldemokrata Vojvodine Demokratska stranka
Poslednji put ažurirano: 26.09.2018, 16:46