34. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

03.12.2018.

Članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku su na sednici od 3. decembra 2018. godine razmotrili u pojedinostima Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o privrednim društvima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ulaganjima, Predlog zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima Rudarsko-topioničarskog basena RTB Bor d.o.o, Bor i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i pribavljanja dokumentacije radi realizacije izgradnje sistema za transport prirodnog gasa „Južni tok“.

Na Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o privrednim društvima narodni poslanici podneli su ukupno 14 amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili podnete amandmane.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stečaju podneto je 11 amandmana, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Od 46 amandmana koji su podneti na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ulaganjima, Vlada i Odbor su prihvatili dva amandmana, i to na član 3. i na član 9. Predloga zakona, koje je podnela narodna poslanica Katarina Rakić.

Na Predlog zakona o sticanju prava svojine na zemljištu, objektima i vodovima Rudarsko-topioničarskog basena RTB Bor d.o.o, Bor narodni poslanici podneli su 66 amandmana. Vlada i Odbor prihvatili su tri amandmana, i to na član 3, na član 7. sa ispravkom i na član 12. Predloga zakona, koje je podneo narodni poslanik mr Dejan Radenković.

Od 12 amandmana, koje su narodni poslanici podneli na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i pribavljanja dokumentacije radi realizacije izgradnje sistema za transport prirodnog gasa „Južni tok“, Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan od podnetih amandmana.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Snežana B. Petrović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora, i to: Snežana R. Petrović, Gorica Gajić, Zoran Bojanić, prof. dr Vladimir Marinković, dr Aleksandra Tomić, Ana Čarapić, Stanislava Janošević, Snežana Paunović, Jelena Mijatović, Branislav Mihajlović i Vojislav Vujić.

Prisutni članovi

...

Snežana B. Petrović

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Snežana Petrović

Srpska narodna partija
...

Gorica Gajić

Demokratska stranka Srbije
...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Marinković

Socijaldemokratska partija Srbije Srpska napredna stranka
...

Aleksandra Tomić

Srpska napredna stranka
...

Ana Čarapić

Srpska napredna stranka
...

Stanislava Janošević

Srpska napredna stranka
...

Snežana Paunović

Socijalistička partija Srbije
...

Jelena Mijatović

Srpska napredna stranka
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
Poslednji put ažurirano: 03.12.2018, 20:58