32. sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

13.02.2019.

Na sednici, održanoj 13. februara, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, u pojedinostima, koji je podnela Vlada.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju podneto je devet amandmana, od kojih su Vlada i članovi Odbora prihvatili jedan, a Odbor je na Predlog zakona podneo i jedan svoj amandman.

Na sednici je razmotren i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, u pojedinostima, koji je podnela Vlada. Na Predlog zakona podneto je 26 amandmana, a Vlada i članovi Odbora prihvatili su dva amandmana.

Pod trećom tačkom dnevnog reda, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, u pojedinostima, koji je podnela Vlada. Na Predlog zakona podneto je 25 amandmana, a Odbor i Vlada prihvatili su jedan amandman.

Odbor je razmotrio u pojedinostima i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o učeničkom i studentskom standardu, koji je podnela Vlada, na koji je podneto 14 amandmana, a prihvaćeno tri.

Sednici je predsedavao, zamenik predsednika Odbora prof. dr Ljubiša Stojmirović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora dr Vladimir Orlić, Bogdan Obradović, dr Ljubinko Rakonjac, Fatmir Hasani, Nataša Jovanović, Miletić Mihajlović, prof. dr Marko Atlagić, Milena Bićanin i prof. dr Milan Knežević. Sednici je prisustvovao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, sa saradnicima.

Prisutni članovi

...

Vladimir Orlić

Srpska napredna stranka
...

Ljubinko Rakonjac

Zeleni Srbije
...

Fatmir Hasani

Partija za demokratsko delovanje
...

Nataša (Stanoja) Jovanović

Srpska napredna stranka
...

Miletić Mihajlović

Socijalistička partija Srbije
...

Marko Atlagić

Srpska napredna stranka
...

Milena Bićanin

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Milan Knežević

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 13.02.2019, 10:09