73. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

13.05.2019.

Razmotren je Izveštaj o radu Državne revizorske institucije za 2018. godinu, a razmotreni su i prihvaćeni Izveštaj o radu Fiskalnog saveta za 2017. godinu i Izveštaj o radu Fiskalnog saveta za 2018. godinu. Takođe, Odbor je dao saglasnost na Predlog pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnim službama Fiskalnog saveta i usvojio Godišnji izveštaj Komisije za hartije od vrednosti za 2018. godinu i Drugu izmenu finansijskog plana Komisije za hartije od vrednosti za 2018. godinu, kao i Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2019. godinu.

Odbor je usvojio i Izveštaj o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u periodu od 01.01.2018. do 31.12.2018. godine i Izveštaj o sprovedenom nadzoru nad primenom Zakona o javnim nabavkama za 2018. godinu Uprave za javne nabavke.

Izveštaje, finansijske planove i druga akta članovima Odbora obrazložili su predstavnici ovih institucija i to: Dušan Pejović, predsednik Saveta DRI, Vladimir Vučković i Nikola Altiparmakov, članovi Fiskalnog saveta, Marko Janković, predsednik Komisije za hartije od vrednosti, Hana Hukić, predsednica Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, kao i Sandra Damčević, v.d. direktora Uprave za javne nabavke.

U nastavku sednice Odbor je utvrdio principe za sprovođenje testiranja kandidata za izbor člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki i odlučio da se testiranje kandidata obavi 3. juna 2019. godine u 11 časova.

Takođe, Odbor je odlučio da pokrene postupak za izbor člana Komisije za hartije od vrednosti i uputi poziv poslaničkim grupama u Narodnoj skupštini da do 28. maja 2019. godine dostave predloge kandidata za člana Komisije za hartije od vrednosti.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Zoran Bojanić, Goran Kovačević, Sonja Vlahović, Veroljub Arsić, Zoltan Pek, Momo Čolaković, dr Milorad Mijatović, Gorica Gajić, Olivera Pešić, Vojislav Vujić, Milorad Mirčić i Zoran Despotović.

Prisutni članovi

...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Sonja Vlahović

Srpska napredna stranka
...

Veroljub Arsić

Srpska napredna stranka
...

Zoltan Pek

Savez vojvođanskih Mađara
...

Momo Čolaković

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Milorad Mijatović

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Gorica Gajić

Demokratska stranka Srbije
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Milorad Mirčić

Srpska radikalna stranka
Poslednji put ažurirano: 13.05.2019, 18:32