113. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

01.07.2019.

Sednica broj: 113

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici održanoj 1. jula 2019. godine, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrili su amandmane na više predloga zakona koji se nalaze na dnevnom redu Dvanaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine.

Na Predlog zakona o nauci i istraživanjima, podnet je ukupno 51 amandman, Odbor je ocenio da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima radi realizacije Projekta izgradnje infrastrukturnog koridora autoputa E-761, deonica Pojate-Preljina, podneto je ukupno 28 amandmana, Odbor je ocenio da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o komunalnoj miliciji, podneto je ukupno 78 amandmana, članovi Odbora ocenili su da su svi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je ocenio da je amandman koji je podnet na Predlog zakona o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Aleksandra Majkić, Vesna Marković, dr Dragana Barišić, Neđo Jovanović, Vesna Nikolić Vukajlović, Krsto Janjušević, Bajro Gegić, Vojislav Vujić, dr Balint Pastor i Jelena Žarić Kovačević.

Prisutni članovi

...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Dragana Barišić

Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Vesna Nikolić-Vukajlović

Srpska radikalna stranka
...

Krsto Janjušević

Srpska napredna stranka
...

Bajro Gegić

Stranka demokratske akcije
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 01.07.2019, 09:56