118. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

24.07.2019.

Sednica broj: 118

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su na sednici održanoj 24. jula, razmotrili amandmane na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju i na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju podneto je 132 amandmana. Članovi Odbora su ocenili da dva amandmana, na član 21, koji je podnela narodna poslanica Nataša Sp. Jovanović i na član 26, koji je podneo narodni poslanik Aleksandar Šešelj, nisu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije, dok su za preostale amandmane ocenili da jesu u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije. Odbor je ocenio i da je amandman koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, na član 167. ovog Predloga zakona, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Narodni poslanici podneli su 32 amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Članovi Odbora su ocenili da su svi amandmani, izuzev jednog amandmana na naslov Predloga zakona, koji je podnela narodna poslanica Nataša Sp. Jovanović, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: doc. dr Mihailo Jokić, Neđo Jovanović, Bojan Torbica, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović, Aleksandra Majkić, Vesna Marković, Srbislav Filipović, dr Balint Pastor i Milena Ćorilić.

Prisutni članovi

...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
Poslednji put ažurirano: 24.07.2019, 09:52