37. sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

30.09.2019.

Na sednici održanoj 30. setembra, članovi Odbora su razmatrali Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu – Razdeo 30 Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u načelu.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu – Razdeo 30 Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obrazložili su predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predstavnici Ministarstva finansija, istakavši da su prihodi i rashodi opredeljeni za razdeo 30 revidirani naviše u odnosu na iznose utvrđene Zakonom o budžetu za 2019. godinu. Konkretno za razdeo 30, predviđeno je 134.328.522.000 dinara, što je u odnosu na predviđeni budžet za 2019. godinu, više za oko 10 milijardi dinara. Povećanje se najvećim delom odnosi na dečju zaštitu, koja je revidirana za 8 milijardi dinara, kao i za rad hranitelja, odnosno podršku hraniteljskim porodicama i deci bez adekvatnog roditeljskog staranja. Takođe, deo sredstava namenjen je i za povećanje plata zaposlenih u oblasti socijalne zaštite u iznosu od devet odsto, kao i za povećanje plata medicinskih radnika zaposlenih u ovom sektoru u istom procentu koliko će imati i ostali zaposleni medicinski radnici u zdravstvu.

Članovi Odbora su nakon kratke rasprave, većinom glasova predložili Odboru za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava da prihvati Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2019. godinu – Razdeo 30 Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u načelu.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Milanka Jevtović Vukojičić, a prisustvovali su članovi i zamenici članoca Odbora: Dragan Savkić, prim. dr Branimir Rančić, Vesna Nikolić Vukajlović, Aleksandra Maletić, Tomislav Žigmanov, Bojan Torbica, Josip Broz, Tatjana Macura, Đorđe Komlenski, Slavica Živković, prim. dr Vlado Babić i Milena Ćorilić.

Prisutni članovi

...

Dragan Savkić

Srpska napredna stranka
...

Branimir Rančić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Nikolić-Vukajlović

Srpska radikalna stranka
...

Aleksandra Maletić

Srpska napredna stranka
...

Tomislav Žigmanov

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Josip Broz

Komunistička partija
...

Tatjana Macura

Stranka moderne Srbije
...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Slavica Živković

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Vlado Babić

Srpska napredna stranka
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
Poslednji put ažurirano: 30.09.2019, 14:03