153. sednice Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

10.05.2020.

Sednica broj: 153

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Na sednici održanoj, 10. maja 2020. godine, razmotreni su amandmani na Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika, Predlog zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima i na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje je podnela Vlada.

Na Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika, podneto je devet amandmana. Odbor je jednoglasno ocenio da su svi predloženi amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima, podneto je osam amandmana, od kojih je Odbor jedan amandman odbacio, dok je za preostalih sedam ocenio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.
Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, podneto je tri amndmana za koje je Odbor utvrdio da su u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je prisustvovao pomoćnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Saša Mogić.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Aleksandra Majkić, Vesna Marković, Krsto Janjušević, Srbislav Filipović, Bojan Torbica, dr Balint Pastor, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović i Milena Ćorilić.

Prisutni članovi

...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Krsto Janjušević

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
Poslednji put ažurirano: 10.05.2020, 10:28