Četvrta sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

09.11.2020.

Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava je na sednici od 9.novembra, razmotrio više izveštaja o radu, finansijskih planova i drugih akata različitih finansijskih institucija.

Razmotreni su i upućeni Narodnoj skupštini na usvajanje Izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije za 2019. godinu, Izveštaj o radu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u periodu od 01. januara do 31. decembra 2019. godine, Izveštaj o sprovedenom nadzoru nad primenom Zakona o javnim nabavkama za 2019. godinu Uprave za javne nabavke, Godišnji izveštaj Komisije za hartije od vrednosti za 2019. godinu i Izveštaj o radu Fiskalnog saveta za 2019. godinu.

U nastavku sednice, Odbor je utvrdio Predlog odluke o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Finansijskog plana za 2020. godinu Komisije za hartije od vrednosti i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Statuta Komisije za hartije od vrednost.

Odbor je dao saglasnost i na Predlog finansijskog plana Komisije za kontrolu državne pomoći za 2021. godinu i na Predlog pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Komisiji za kontrolu državne pomoći.

Takođe, Odbor je utvrdio Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Agencije za energetiku Republike Srbije za 2021. godinu i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije za 2021. godinu.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Nikola Jolović, prof.dr Vladimir Marinković, Ana Čarapić, Olivera Pešić, Sonja Vlahović, Svetlana Milijić, Adrijana Pupovac, Radovan Tvrdišić, Viktor Jevtović, Milenka Subić, Bratimir Vasiljević, mr Đorđe Kosanić i Uglješa Marković.

Prisutni članovi

...

Nikola Jolović

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Marinković

Socijaldemokratska partija Srbije Srpska napredna stranka
...

Ana Čarapić

Srpska napredna stranka
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Sonja Vlahović

Srpska napredna stranka
...

Svetlana Milijić

Srpska napredna stranka
...

Adrijana Pupovac

Srpska napredna stranka
...

Radovan Tvrdišić

Srpski pokret Dveri Srpski patriotski savez - SPAS Srpska napredna stranka
...

Viktor Jevtović

Srpska napredna stranka
...

Milenka Subić

Srpska napredna stranka
...

Bratimir Vasiljević

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Kosanić

Jedinstvena Srbija
...

Uglješa Marković

Socijalistička partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 10.11.2020, 14:24