Peta sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

21.12.2020.

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu održao je 21. decembra sednicu, na kojoj je utvrdio više predloga odluka i uputio ih Narodnoj skupštini na razmatranje i odlučivanje.

Sednici su prisustvovali član Visokog saveta sudstva Ivan Jovičić i članica Državnog veća tužilaca Tatjana Lagumdžija.

Članovi Odbora razmotrili su Predlog odluke o izboru izbornih članova Visokog saveta sudstva iz reda sudija, koji je podneo Visoki savet sudstva. Konstatovali su da je Predlog odluke podneo ovlašćeni predlagač, i predložili Narodnoj skupštini da prihvati navedeni Predlog odluke.

Članovi Odbora razmotrili su i Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva. Konstatovali su da je Predlog odluke podneo ovlašćeni predlagač i predložili Narodnoj skupštini da prihvati navedeni Predlog odluke.

Na sednici je razmotren i Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva. Članovi Odbora konstatovali su da je Predlog odluke podneo ovlašćeni predlagač i predložili Narodnoj skupštini da prihvati navedeni Predlog odluke.

Članovi Odbora su na ovoj sednici utvrdili Predlog odluke o izboru izbornih članova Državnog veća tužilaca iz reda javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca sa stalnom funkcijom i iz reda profesora pravnih fakulteta, i uputili ga Narodnoj skupštini, sa zahtevom da o tome odlučuje po hitnom postupku.

Odbor je utvrdio i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu i predsednika Privrednog suda u Beogradu, i uputio ga Narodnoj skupštini, sa zahtevom da o tome odlučuje po hitnom postupku.

Na sednici je utvrđen i Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju i upućen Narodnoj skupštini, sa zahtevom da o tome odlučuje po hitnom postupku.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Vladimir Đukanović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Sanja Lakić, Daniel Đivanović, Dejan Kesar, Toma Fila, Velibor Milojičić, dr Aleksandar Martinović, Nebojša Pavlović, Milica Dačić, Jelena Žarić Kovačević, Hadži Milorad Stošić, Bratislav Jugović i Milica Nikolić.

Prisutni članovi

...

Sanja Lakić

Srpska napredna stranka
...

Daniel Đivanović

Savez vojvođanskih Mađara
...

Dejan Kesar

Srpska napredna stranka
...

Toma Fila

Socijalistička partija Srbije
...

Velibor Milojičić

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Martinović

Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Nebojša Pavlović

Srpska napredna stranka
...

Milica Dačić

Srpska napredna stranka
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Hadži Milorad Stošić

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Bratislav Jugović

Pokret socijalista Srpska napredna stranka
...

Milica Nikolić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 21.12.2020, 10:30