12. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

19.04.2021.

Na sednici, održanoj 19. aprila 2021. godine, članovi Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku razmotrili su set zakona o energetici, u pojedinostima, dnevnog reda Osme sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2021. godini.

Na Predlog zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije, koji je podnela Vlada, podneto je šest amandmana, a Odbor je odlučio da jednoglasno prihvati predložene amandmane. Odbor je, u skladu sa članom 157. stav 6. Poslovnika Narodne skupštine, podneo amandmane na čl. 2. i 108. Predloga zakona.

Na Predlog zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije, koji je podnela Vlada, narodni poslanici Veroljub Matić i dr Boban Birmančević podneli su sedam amandmana, koje je Odbor jednoglasno prihvatio. Odbor je, u skladu sa članom 157. stav 6. Poslovnika Narodne skupštine, podneo amandman kojim se posle člana 57. dodaje naziv i član 57a, i amandmane na čl. 72. i 139. Predloga zakona.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici, koji je podnela Vlada narodni poslanici podneli su devet amandmana, a Odbor je odlučio da prihvati osam od podnetih devet amandmana. Odbor je, u skladu sa članom 157. stav 6. Poslovnika Narodne skupštine, podneo amandmane na čl. 2, 8, 37, 62. i 63. Predloga zakona.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnela Vlada, narodni poslanici Veroljub Matić i dr Boban Birmančević podneli su devet amandmana, sa ispravkom, a Odbor je prihvatio podnete amandmane. Odbor je, u skladu sa članom 157. stav 6. Poslovnika Narodne skupštine, podneo amandmane na čl. 2, 8, 37, 62. i 63. Predloga zakona.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a prisustvovali su i sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Miloš Banđur, Nataša Ljubišić, Zoran Tomić, Ivana Popović, Ana Beloica, Snežana Paunović, Dubravka Kralj, Mirela Radenković, Jasmina Karanac, Adrijana Pupovac, Tihomir Petković, Vesna Stambolić i Janko Langura.

Prisutni članovi

...

Miloš Banđur

Srpska napredna stranka
...

Nataša Ljubišić

Srpska napredna stranka
...

Zoran Tomić

Srpska napredna stranka
...

Ivana Popović

Srpska napredna stranka
...

Ana Beloica

Srpska napredna stranka
...

Snežana Paunović

Socijalistička partija Srbije
...

Dubravka Kralj

Socijalistička partija Srbije
...

Jasmina Karanac

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Adrijana Pupovac

Srpska napredna stranka
...

Tihomir Petković

Srpska napredna stranka
...

Vesna Stambolić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 19.04.2021, 13:12