17. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

11.05.2021.

Članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu su na sednici, održanoj 11. maja, razmotrili u načelu pet predloga zakona koji su predloženi za dnevni red Jedanaeste sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2021. godini.
Članovi Odbora odlučili su da predlože Narodnoj skupštini da usvojili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pečatu državnih i drugih organa, koji je podnela Vlada, a obrazložila državna sekretarka u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Maja Mačužić Puzić.

Odbor je odlučio da predloži Narodnoj skupštini da usvoji i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o izručenju, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Belorusije o izručenju i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Argentine o transferu osuđenih lica i saradnji u izvršenju krivičnih sankcija, koji je podnela Vlada, a obrazložio pomoćnik ministra pravde Nikola Naumovski.

Sednici je predsedavala zamenica predsednika Odbora Biljana Pantić Pilja, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Nenad Baroš, Đorđe Dabić, Sanja Jefić Branković, Daniel Đivanović, Dejan Kesar, dr Nina Pavićević, Bratimir Vasiljević, Dubravka Kralj, Jelena Žarić Kovačević, Velibor Milojičić i Marijan Rističević.

Prisutni članovi

...

Nenad Baroš

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Dabić

Srpska napredna stranka
...

Sanja Jefić Branković

Liberalno demokratska partija Socijaldemokratska partija Srbije
...

Daniel Đivanović

Savez vojvođanskih Mađara
...

Dejan Kesar

Srpska napredna stranka
...

Nina Pavićević

Socijalistička partija Srbije
...

Bratimir Vasiljević

Srpska napredna stranka
...

Dubravka Kralj

Socijalistička partija Srbije
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Velibor Milojičić

Srpska napredna stranka
...

Marijan Rističević

Narodna seljačka stranka
Poslednji put ažurirano: 11.05.2021, 08:02