53. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

26.11.2021.

Na sednici, koja je održana 26. novembra 2021. godine, Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava podneo je amandman na član. 1 Predloga zakona o izmenama i dopuni Zakona o budžetskom sistemu, a ovlašćeni predstavnik predlagača ministar finansija Siniša Mali, na sednici Odbora prihvatio je navedeni amandman.
Odbor je razmotrio Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, koji je podnela Vlada, u pojedinostima i glasao da prihvati amandman na član. 20 koji je podnela Vlada. Odbor je u pojedinostima razmotrio i Predlog zakona o izmenama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, koji je podnela Vlada. Na član. 1, amandman je podneo narodni poslanik Dejan Radenković, a Odbor nije prihvatio ovaj amandman.

U nastavku sednice, Odbor nije prihvatio amandman na član. 1 podnetog od strane narodnog poslanika Đorđa Komlenksog na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, koji je podnela Vlada. Odbor je usvojio amandman Vlade na član. 7 Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, koji je podnela Vlada.

Odbor je, u pojedinostima, razmotrio i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji, koji je podnela Vlada i prihvatio amandman na član. 2 stav. 2, koji je podnela Vlada i odbio amandmane Đorđa Komlenksog na član. 10 i član. 20 Predloga zakona.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora dr Aleksandra Tomić, a prisustvovali su i sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Snežana Petrović, Rozalija Ekres, Bratimir Vasiljević, Svetlana Milijić, Veroljub Arsić, Velibor Milojičić, Ana Beloica, Duško Tarbuk, doc. dr Mihailo Jokić, Nikola Jolović, Zoran Bojanić i Olivera Pešić.

Prisutni članovi

...

Snežana Petrović

Srpska narodna partija
...

Rozalija Ekres

Savez vojvođanskih Mađara
...

Bratimir Vasiljević

Srpska napredna stranka
...

Svetlana Milijić

Srpska napredna stranka
...

Veroljub Arsić

Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Velibor Milojičić

Srpska napredna stranka
...

Ana Beloica

Srpska napredna stranka
...

Duško Tarbuk

Nova Demokratska stranka Srbije Srpska napredna stranka
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Nikola Jolović

Srpska napredna stranka
...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 26.11.2021, 15:36