20. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

13.04.2023.

Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava održao je 13. aprila 2023. godine sednicu, na kojoj je obavljen razgovor sa kandidatima za izbor četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Predsednik Odbora Veroljub Arsić naveo je da je Radna grupa za sprovođenje postupka za predlaganje kandidata za izbor četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki razmotrila pristigle prijave i konstatovala da su na javnom konkursu podnete četiri prijave za izbor tri člana Komisije, na osnovu člana 191. stava 2. Zakona o javnim nabavkama i devet prijava za izbor jednog člana Komisije, na osnovu člana 191. satava 3. Zakona o javnim nabavkama.

Predsednik Odbora naveo je i da prilikom odlučivanja o kandidatima koje će Odbor predložiti Narodnoj skupštini treba da se vodi računa o propisanom sastavu Komisije, te da se predlože najmanje tri kandidata koji imaju položen Pravosudni ispit (član 191. stava 2. Zakona o javnim nabavkama) i da jedan kandidat može biti bez položenog Pavosudnog ispita (član 191. stava 3. Zakona o javnim nabavkama).

Nakon što su obavili razgovor sa kandidatima, članovi Odbora utvrdili su Predlog odluke o izboru četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Za tri člana, po članu 191. stavu 2. Zakona predloženi su Ana Antić, Vesna Milin Gojkovića, Stanković Vesna, a po članu 191. stav 3. predložen je Slaviša Milošević. Predlog Odluke odbor je uputio Narodnoj skupštini, sa zahtevom da se razmatranje i odlučivanje obavi po hitnom postupku.

U nastavku sednice, Odbor je doneo Odluku o obrazovanju Radne grupe za utvrđivanje ispunjenosti uslova u postupku predlaganja kandidata za izbor člana Saveta Komisije za kontrolu državne pomoći. Za predsednicu Radne grupe određena je dr Aleksandra Tomić, a za članove Svetozar Vujačić i Vladimir Obradović.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Veroljub Arsić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Vojislav Vujić, Dalibor Jekić, dr Aleksandra Tomić, dr Nenad Mitrović, Rozalija Ekres, Milica Obradović, Nikola Radosavljević, Nebojša Zelenović, Zoran Zečević, Zoran Stojanović, Tijana Davidovac, Dragan Marković, Ana Beloica Martać i Snežana Paunović.

Prisutni članovi

...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Dalibor Jekić

Stranka slobode i pravde
...

Aleksandra Tomić

Srpska napredna stranka
...

Nenad Mitrović

ZAJEDNO
...

Rozalija Ekres

Savez vojvođanskih Mađara
...

Milica Obradović

Srpska napredna stranka
...

Nikola Radosavljević

Srpska napredna stranka
...

Zoran Zečević

Srpska stranka Zavetnici
...

Zoran Stojanović

Nova Demokratska stranka Srbije
...

Tijana Davidovac

Srpska napredna stranka
...

Dragan M. Marković

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Ana Beloica Martać

Srpska napredna stranka
...

Snežana Paunović

Socijalistička partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 14.04.2023, 08:42