Četvrta sednica Odbora za Kosovo i Metohiju

21.02.2017.

Sednica broj: 4

Predsedavajuci: Milovan Drecun

Odbor: Odbor za Kosovo i Metohiju

Na sednici održanoj 21. februara 2017. godine, razmatran je Izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju za period januar – decembar 2016. godine i informisani su članovi Odbora o dijalogu Beograda i Prištine.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev, predstavio je Izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju za period januar – decembar 2016. godine, upoznavši članove Odbora sa podacima o utrošenom novcu i projektima koji su realizovani u izveštajnom periodu.

Članovi Odbora, nakon rasprave, prihvatili su većinom glasova Izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju za period januar- decembar 2016. godine.

U nastavku sednice, direktor Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini Dragan Vladisavljević, detaljno je informisao članove Odbora o dijalogu Beograda i Prištine i to o suštinskim pitanjima vezanim za Zajednicu srpskih opština i katastar, telekomunikacije, energetiku, most, diplome, pravosuđe, policiju, zvanične posete, status imovine Srpske pravoslavne crkve i poštovanje ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Vladisavljević je istakao da je konstruktivan pristup nužan uslov pri jačanju poverenja i rešavanju problema između srpske i albanske zajednice.

Predsednik Odbora je na kraju sednice obavestio članove da su, u periodu između dve sednice Odbora, primljene dve predstavke građana.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Milovan Drecun, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Mirko Krlić, Miodrag Linta, Aleksandar Marković, Milovan Krivokapić, Sonja Vlahović, Aleksandar Čotrić, Tanja Tomašević Damnjanović, Zvonimir Stević, Božidar Delić, Miljan Damjanović, Gordana Čomić, Miroljub Stanković, Hadži Milorad Stošić, Boško Obradović, Slaviša Ristić, dr Sanda Rašković Ivić i Goran Bogdanović.

Prisutni članovi

...

Milovan Drecun

Socijalistička partija Srbije Srpska napredna stranka
...

Mirko Krlić

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Marković

Srpska napredna stranka
...

Milovan Krivokapić

Srpska napredna stranka
...

Sonja Vlahović

Srpska napredna stranka
...

Aleksandar Čotrić

Srpski pokret obnove
...

Tanja Tomašević Damnjanović

Srpska napredna stranka
...

Zvonimir Stević

Socijalistička partija Srbije
...

Božidar Delić

Srpska radikalna stranka
...

Miljan Damjanović

Srpska radikalna stranka
...

Gordana Čomić

Demokratska stranka
...

Miroljub Stanković

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Hadži Milorad Stošić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Slaviša Ristić

Demokratska stranka Srbije
...

Sanda Rašković Ivić

Narodna stranka
...

Goran Bogdanović

Socijaldemokratska stranka
Poslednji put ažurirano: 21.02.2017, 16:02