16. sednica Odbora za zdravlje i porodicu

19.07.2018.

Sednica broj: 16

Predsedavajuci: Darko Laketić

Odbor: Odbor za zdravlje i porodicu

Članovi Odbora za zdravlje i porodicu su, na sednici održanoj 19. jula, razmotrili u pojedinostima predloge zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, o presađivanju ljudskih organa i o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama.

Na Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima podneto je 526 amandmana. Vlada i Odbor prihvatili su dva amandmana, i to na član 3. Predloga zakona koji su podneli zajedno narodni poslanici dr Sanda Rašković Ivić, dr Dijana Vukomanović i Đorđe Vukadinović i na član 8, stav 5. Predloga zakona koji su podneli zajedno narodni poslanici dr Sanda Rašković Ivić, dr Dijana Vukomanović i Đorđe Vukadinović.

Na Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa narodni poslanici podneli su ukupno 165 amandmana. Vlada i Odbor prihvatili su dva amandmana, i to na član 1, stav 2. Predloga zakona koji su podneli zajedno narodni poslanici dr Sanda Rašković Ivić, dr Dijana Vukomanović i Đorđe Vukadinović i na član 9, stav 3. Predloga zakona koji su podneli zajedno narodni poslanici dr Sanda Rašković Ivić, dr Dijana Vukomanović i Đorđe Vukadinović.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama podneto je 103 amandmana, od kojih su Vlada i Odbor prihvatili jedan, i to na član 1. Predloga zakona koji je podneo narodni poslanik Đorđe Komlenski.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora dr sci. med. Darko Laketić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: prim. dr Milovan Krivokapić, Borka Grubor, prof. dr Dušan Milisavljević, Milena Bićanin, dr Danica Bukvić, dr Desanka Repac, Radoslav Jović, dr Ljubica Mrdaković Todorović, dr Dragan Vesović, prof. dr Milan Knežević, dr Svetlana Nikolić Pavlović i dr Danijela Stojadinović.

Prisutni članovi

...

Darko Laketić

Srpska napredna stranka
...

Milovan Krivokapić

Srpska napredna stranka
...

Borka Grubor

Srpska napredna stranka
...

Dušan Milisavljević

Demokratska stranka
...

Milena Bićanin

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Danica Bukvić

Socijalistička partija Srbije
...

Desanka Repac

Srpska napredna stranka
...

Radoslav Jović

Srpski pokret obnove Srpska napredna stranka
...

Ljubica Mrdaković Todorović

Srpska napredna stranka
...

Milan Knežević

Srpska napredna stranka
...

Svetlana Nikolić Pavlović

Srpska napredna stranka
...

Danijela Stojadinović

Socijalistička partija Srbije
Poslednji put ažurirano: 19.07.2018, 10:20