43. sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

18.04.2019.

Na sednici, održanoj 18. aprila, članovi Odbora razmotrili su više predloga zakona koji se nalaze na Četvrtoj sednici Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2019. godini.

Odbor je prihvatio predlog da se obavi zajednički načelni i jedinstven pretres o tačkama 1. do 6. dnevnog reda sednice, a da se na kraju pretresa Odbor izjasni o svakoj tački pojedinačno.
Predloge zakona, članovima Odbora, obrazložila je državna sekretarka Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damnjanović sa saradnicima.

Nakon obrazloženja, članovi Odbora, prihvatili su Predlog zakona o izmeni Zakona o upravljanju aerodromima, u načelu; Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, u načelu; Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o žičarama za transport lica, u načelu; Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, u načelu; Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, u načelu i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju, u načelu, koje je podnela Vlada.

Za izvestioca, na sednici Narodne skupštine, o svim tačkama dnevnog reda sednice Odbora izabrana je predsednica Odbora.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora Dalibor Radičević, Ognjen Pantović, Jasmina Karanac, Olivera Pešić, Stefana Miladinović, Goran Kovačević, Vladimir Petković, Jovica Jevtić i Snežana B. Petrović.

Prisutni članovi

...

Dalibor Radičević

Srpska napredna stranka
...

Ognjen Pantović

Srpska narodna partija
...

Jasmina Karanac

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Olivera Pešić

Srpska napredna stranka
...

Stefana Miladinović

Socijalistička partija Srbije
...

Goran Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Vladimir Petković

Srpska napredna stranka
...

Jovica Jevtić

Srpska napredna stranka
...

Snežana B. Petrović

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 18.04.2019, 08:47