47. sednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku

25.09.2019.

Na sednici održanoj 25. septembra, članovi Odbora razmatrali su Predlog Radne grupe za utvrđivanje ispunjenosti uslova učesnika javnog konkursa za izbor organa Komisije za zaštitu konkurencije.

Radna grupa Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku za utvrđivanje ispunjenosti uslova učesnika javnog konkursa za izbor organa Komisije za zaštitu konkurencije, koju čini: dr Aleksandra Tomić, prof. dr Vladimir Marinković i Gorica Gajić razmotrili su i upoznali članove Odbora sa ispunjenostima uslova učesnika javnog konkursa za izbor predsednika i članova Saveta Komisije za zaštitu konkurencije

Radna grupa je pregledala originalnu dokumentaciju koju je podnelo 26 učesnika javnog konkursa i, na osnovu pregledane dokumentacije, jednoglasno odlučila da predloži Odboru da usvoji sledeći zaključak:

Svi učesnici oglašenog javnog konkursa za izbor predsednika i članova Saveta Komisije za zaštitu konkurencije su blagovremeno podneli prijave i konkursnu dokumentaciju, od kojih je jedan od učesnika ispunio uslove za starosnu penziju 2018. godine, pa je iz tog razloga u nemogućnosti da obavlja dužnost. Takođe, jedan od kandidata je povukao prijavu za kandidaturu i jedan kandidat je dostavio dokumenta koja nisu overena.
S tim u vezi, kriterijume i uslove iz Zakona o zaštiti konkurencije i oglašenog javnog konkursa ispunjava 23 učesnika javnog konkursa.

Na kraju sednice, članovi Odbora većinom glasova usvojili su izveštaj Radne grupe sa Predlogom zaključka.

Predsednica Odbora Snežana B. Petrović informisala je Odbor da će se razgovori sa 23 kandidata obaviti u dva navrata i to 3. i 4. oktobra ove godine.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Snežana B. Petrović, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: dr Aleksandra Tomić, Studenka Kovačević, Stanislava Janošević, Tomislav Ljubenović, Vladimir Đurić, Zoran Bojanić, Gorica Gajić, Vojislav Vujić, Milimir Vujadinović, Snežana Paunović, Ana Čarapić i Snežana R. Petrović.

Prisutni članovi

...

Aleksandra Tomić

Srpska napredna stranka
...

Studenka Stojanović

Srpska napredna stranka
...

Stanislava Janošević

Srpska napredna stranka
...

Tomislav Ljubenović

Srpska radikalna stranka
...

Vladimir Đurić

Stranka moderne Srbije
...

Zoran Bojanić

Srpska napredna stranka
...

Gorica Gajić

Demokratska stranka Srbije
...

Vojislav Vujić

Jedinstvena Srbija
...

Milimir Vujadinović

Srpska napredna stranka
...

Snežana Paunović

Socijalistička partija Srbije
...

Ana Čarapić

Srpska napredna stranka
...

Snežana R. Petrović

Srpska narodna partija
Poslednji put ažurirano: 25.09.2019, 12:27