Druga sednica Drugog redovnog zasedanja , 26.10.2017.

3. dan rada

PRIVREMENE STENOGRAFSKE BELEŠKE
(neredigovane i neautorizovane)

REPUBLIKA SRBIJA
NARODNA SKUPŠTINA

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja

01 Broj 06-2/215-17

3. dan rada

26.10.2017

Beograd

Sednicu je otvorio: Veroljub Arsić

Sednica je trajala od 10:05 do 19:00

POSLANIČKO PITANJE

...
Partija za demokratsko delovanje

Fatmir Hasani

Poslanička grupa Savez vojvođanskih Mađara
Hvala.

Hteo bih još da dodam što se tiče neke brojke i statistike ovde koju smo čuli, mi se ne slažemo sa time da su razlike po regionima vrlo velike. Na primer, naš region tamo na jugu ili ove opštine Preševo i Bujanovac su mnogo nerazvijene, tamo je nezaposlenost oko 60%. Sada, da li ima svrhe da je negde u nekoj opštini u Srbiji nezaposlenost 6%, a negde 60%? Da li je to dobro?

Drugo, mi smo ovde u ovom parlamentu već 26 godina uvek po jedan poslanik ili dva i uvek smo bili u opoziciji. Sada, zadnjih godinu dana smo uzeli stav da budemo parlamentarna većina i da budemo jedan mali elemenat ove celokupne stabilizacije. Tražimo da vi više pažnje pokazujete i da još ozbiljnije radimo na tome da ove razlike umanjujemo i da taj kraj bude razvijen, tako da svi budemo zadovoljni i stvorimo uslove za ulazak u EU.

ODGOVORI

...
Srpska napredna stranka

Ana Brnabić

| Predsednica Narodne skupštine
Želim stvarno još jednom da vam se zahvalim za svu podršku i za veliku konstruktivnost u ovim, čini mi se, jako važnim i odsudnim trenucima za Srbiju. Jer, ako ne nastavimo ovako i za našu zemlju ne uradimo nešto da je ponovo podignemo na noge u svim ovim segmentima, i u ekonomiji, što smo prilično uradili i što samo treba da se nastavi, i da dovršimo reformu javne uprave, i da krenemo ozbiljno u reformu pravosuđa, da imamo efikasniji i transparentniji sistem, koji je potpuno ubijen realno neustavnom reformom pravosuđa, niko od nas neće napredovati, ni najnaprednija opština, ni najmanje napredna opština.
Trudimo se da ravnomerno razvijamo Srbiju. Vidite da smo, pre svega prethodna Vlada najviše je investirala u jug Srbije, u Niš kao jedan od centara, ali i u Vranje. Kada dižemo te centre, onda će se polako dizati i ostale lokalne samouprave. Tako da, hvala vam na konstruktivnom stavu i ja ću uvek biti vama na raspolaganju za dodatne razgovore i da vidimo kako dalje možemo da unapredimo situaciju i u Preševu i u Bujanovcu.