90. sednica Odbora za spoljne poslove

16.01.2020.

Sednica broj: 90

Predsedavajuci: Žarko Obradović

Odbor: Odbor za spoljne poslove

Na sednici održanoj 16. januara, članovi Odbora razmotrili su i većinom glasova predložili Narodnoj skupštini da prihvati Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata o zapošljavanju izdržavanih lica članova diplomatskih i konzularnih predstavništava, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Slovačke Republike o bavljenju plaćenim poslovima članova porodice zaposlenih u njihovim diplomatskim misijama i konzularnim predstavništima i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Crne Gore o obavljanju plaćene delatnosti određenih članova porodice članova diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Predloge zakona obrazložili su predstavnici Ministarstva spoljnih poslova.

U nastavku sednice, Odbor je jednoglasno usvojio više inicijativa za posete i konstatovao više redovnih aktivnosti stalnih delegacija.

Članovi Odbora su prihvatili više izveštaja o realizovanim posetama i konstatovali realizovane parlamentarne kontakte na 141. Skupštini IPU.

Takođe, na sednici je narodna poslanica Jelena Mijatović izabrana za predsednika Poslaničke grupe prijateljstva sa Portugalijom i konstantovane su promene u sastavu PGP sa Portugalijom.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora prof. dr Žarko Obradović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Žika Gojković, Dušica Stojković, Nemanja Radojević, Jovan Palalić, Milisav Petronijević, Nikola Savić, Đorđe Kosanić, Dragan Šormaz, prof. dr Ljubiša Stojmirović, Maja Mačužić Puzić, Nataša Mihailović Vacić, Dubravka Filipovski i Ljiljana Malušić.

Prisutni članovi

...

Žika Gojković

Srpski pokret obnove Pokret obnove Kraljevine Srbije
...

Dušica Stojković

Srpska napredna stranka
...

Nemanja Radojević

Stranka moderne Srbije
...

Jovan Palalić

Srpska napredna stranka
...

Milisav Petronijević

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Nikola Savić

Srpska radikalna stranka
...

Đorđe Kosanić

Jedinstvena Srbija
...

Dragan Šormaz

Srpska napredna stranka
...

Ljubiša Stojmirović

Srpska napredna stranka
...

Maja Mačužić Puzić

Srpska napredna stranka
...

Nataša Mihailović Vacić

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Dubravka Filipovski

Nova Srbija Srpska napredna stranka
...

Ljiljana Malušić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 16.01.2020, 13:44