80. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

24.02.2020.

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu na sednici održanoj 24. februara 2020. godine razmatrao je predloge zakona iz nadležnosti Odbora, koji su na dnevnom redu Dvadeset šestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Članovi Odbora razmotrili su i prihvatili Predlog zakona o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu, Predlog zakona o dopuni Zakona o parničnom postupku, Predlog zakona o izmenama i dopuni Zakona o obligacionim odnosima i Predlog zakona o potvrđivanju memoranduma o razumevanju o saradnji u borbi protiv korupcije u okviru antikorupcijske inicijative Jugoistočne Evrope sa protokolom o izmenama i dopunama memoranduma o razumevanju o saradnji u borbi protiv korupcije u okviru antikorupcijske inicijative Jugoistočne Evrope, koje je podnela Vlada.

Članovi Odbora su utvrdili i šest odborskih amandmana na Predlog zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji, koji je podnela Vlada.

Sednici Odbora su prisustovali i predstavnici Ministarstva pravde, pomoćnik ministra pravde Jovan Ćosić i samostalni savetnik u Ministarstvu pravde Vladimir Vinš.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Petar Petrović, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova: dr Aleksandar Martinović, doc. dr Mihailo Jokić, Neđo Jovanović, Jovan Palalić, Biljana Pantić Pilja, Slaviša Bulatović, Miletić Mihajlović, Tatjana Macura, Đorđe Komlenski, Žarko Mićin, dr Balint Pastor, Marko Parezanović, kao i narodna poslanica Elvira Kovač.

Prisutni članovi

...

Aleksandar Martinović

Srpska radikalna stranka Srpska napredna stranka
...

Mihailo Jokić

Srpska napredna stranka
...

Neđo Jovanović

Socijalistička partija Srbije
...

Jovan Palalić

Srpska narodna partija
...

Biljana Pantić Pilja

Srpska napredna stranka
...

Slaviša Bulatović

Srpska napredna stranka
...

Miletić Mihajlović

Socijalistička partija Srbije
...

Tatjana Macura

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Žarko Mićin

Srpska napredna stranka
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Marko Parezanović

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 24.02.2020, 15:24