Druga sednica Odbora za zdravlje i porodicu

09.11.2020.

Sednica broj: 2

Predsedavajuci: Darko Laketić

Odbor: Odbor za zdravlje i porodicu

Druga sednica Odbora za zdravlje i porodicu
Na drugoj sednici Odbora za zdravlje i porodicu, održanoj 9. novembra 2020. godine, razmotren je, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu - Razdeo 27 Ministarstvo zdravlja, sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2020. godinu, koji je podnela Vlada.
Sednici su ispred Ministarstva zdravlja prisustvovali, sekretar Ministarstva Nataša Gudović, pomoćnik ministra u sektoru za zdravstveno osiguranje Lidija Bašić i viši savetnik Sonja Tomić Mihajlović. U svojstvu predlagača zakona, iz Ministarstva finansija prisustvovala je Dragana Nešić, savetnica u sektoru za budžet, a ispred Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje direktorka sektora za ekonomske poslove u RFZO Svetlana Tadin, direktor sektora za zdravstveno osiguranje Rade Milićević i šef odseka za finansijske poslove sprovođenja međunarodnih poslova Miloš Šikalo.

Predsednik Odbora dr sci. med. Darko Laketić istakao je, nakon izlaganja predstavnika ministarstava i RFZO, da je rebalans budžeta bio neophodan zbog epidemiološke situacije uslovljene korona virusom i izrazio nadu da će troškovi zbog pomenutog virusa u predstojećem periodu biti manji.

Članovi Odbora jednoglasno su usvojili Predlog zakona.

Na sednici je obrazovana i Radna grupa za razmatranje predstavki građana i organizacija iz delokruga Odbora koju čine: dr Dragana Barišić, dr Vesna Ivković i Sofija Maksimović.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora dr sci. med. Darko Laketić, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Dragana Minčić Branković, dr Vesna Ivković, Sofija Maksimović, dr Emeše Uri, Nataša Ivanović, Svetlana Milijić, Borisav Kovačević, Zagorka Aleksić, Nikola Radosavljević, dr Dragana Barišić, Rajka Matović, prof. dr Goran Tasić, Milica Nikolić i Nevena Đurić.

Prisutni članovi

...

Dragana Branković Minčić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Ivković

Socijalistička partija Srbije
...

Sofija Maksimović

Srpski patriotski savez - SPAS Srpska napredna stranka
...

Emeše Uri

Savez vojvođanskih Mađara
...

Nataša Ivanović

Srpska napredna stranka
...

Svetlana Milijić

Srpska napredna stranka
...

Borisav Kovačević

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Zagorka Aleksić

Jedinstvena Srbija
...

Nikola Radosavljević

Srpska napredna stranka
...

Dragana Barišić

Srpska napredna stranka
...

Rajka Matović

Srpska napredna stranka
...

Goran Tasić

Socijalistička partija Srbije
...

Milica Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Nevena Đurić

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 09.11.2020, 13:46