Druga sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

16.11.2020.

Sednica broj: 2

Predsedavajuci: Aleksandar Marković

Odbor: Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

Na drugoj sednici Odbora, održanoj 16. novembra, razmotrena je Informacija o radu Ministarstva unutrašnjih poslova za period od jula do septembra 2020. godine.

Informaciju o radu, članovima Odbora, obrazložio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. On je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova pokazalo da je u stanju da se nosi sa svim izazovima sa kojima se susreće. Vulin je naglasio da je u pomenutom periodu, u odnosu na isti period prošle godine smanjen broj krivičnih dela, da su uspešno rasvetljena dva ubistva iz kriminogenih struktura, ali da ilegalne migracije i dalje predstavljaju jedan od gorućih problema sa kojima se naša država suočava. Ministar Vulin je istakao da je tokom perioda juli–septembar zabeležen značajan porast narušavanja javnog reda i mira, koji je uslovljen demonstracijama u pomenutom periodu.

Sednici su prisustvovali državni sekretar MUP-a Bojan Jocić, direktor policije Vladimir Rebić i vršilac dužnosti sekretara MUP-a Zoran Lazić.

Nakon kraće rasprave, članovi Odbora su jednoglasno usvojili Informaciju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova za period od jula do septembra 2020. godine.

Na sednici je, u okviri tačke razno, razmotrena predstavka Predraga Simonovića u vezi sa radom i sprovođenjem unutrašnje kontrole Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Aleksandar Marković, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: mr Igor Bečić, prof. dr Zoran Dragišić, Milovan Drecun, Jasmina Obradović, Duško Tarbuk, Uglješa Mrdić, Srbislav Filipović, Marijana Krajnović, Ivan Ribić, Đorđe Todorović, Dijana Radović, Justina Pupin Košćal, mr Đorđe Kosanić, Nataša Mihailović Vacić, Dragan M. Marković i Aleksandar Mirković.

Prisutni članovi

...

Igor Bečić

Srpska napredna stranka
...

Zoran Dragišić

Srpska napredna stranka
...

Milovan Drecun

Socijalistička partija Srbije Srpska napredna stranka
...

Jasmina Obradović

Srpska napredna stranka
...

Duško Tarbuk

Demokratska stranka Srbije Srpska napredna stranka
...

Uglješa Mrdić

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Marijana Krajnović

Srpska napredna stranka
...

Ivan Ribać

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Todorović

Srpska napredna stranka
...

Dijana Radović

Socijalistička partija Srbije
...

Justina Pupin Košćal

Socijalistička partija Srbije
...

Đorđe Kosanić

Jedinstvena Srbija
...

Nataša Mihailović Vacić

Socijaldemokratska partija Srbije
...

Dragan M. Marković

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
...

Aleksandar Mirković

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 16.11.2020, 11:19