16. sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

22.04.2021.

Na sednici održanoj 22. aprila 2021. godine, članovi Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmotrili su Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva (broj 119-639/21 od 9. aprila 2021. godine) i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva (broj 119-640/21 od 9. aprila 2021. godine).

Visoki savet sudstva je na sednici održanoj 30. marta 2021. godine, utvrdio Predlog odluke za izbor sudija u Prekršajnom sudu u Vranju, Vršcu, Loznici, Novom Sadu, Paraćinu, Novom Pazaru, Pirotu, Požarevcu, Prokuplju, Raškoj, Rumi, Senti, Sjenici, Smederevu, Subotici, Trsteniku, Čačku i u Osnovnom sudu u Velikoj Plani.

Visoki savet sudstva je na sednici održanoj 18. i 23. marta 2021. godine, utvrdio Predlog odluke za izbor sudija u osnovnim sudovima u Brusu, Bujanovcu, Velikoj Plani, Velikom Gradištu, Vranju, Dimitrovgradu, Zrenjaninu, Knjaževcu, Kruševcu, Kuršumliji, Lazarevcu, Nišu, Pančevu, Paraćinu, Požegi, Prijepolju, Raški, Sjenici, Smederevu, Subotici i u Šapcu.

Predložene odluke obrazložio je član Visokog saveta sudstava Aleksandar Pantić.

Članovi Odbora jednoglasno su predložili Narodnoj skupštini da prihvati predloge odluka o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

Sednici je predsedavao Vladimir Đukanović, predsednik Odbora, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Daniel Đivanović, Dejan Kesar, Milan Urošević, Vesna Krišanov, Toma Fila, Đorđe Komlenski, Velibor Milojičić, Nenad Baroš, Đorđe Dabić, Sanja Jefić Branković, Jelena Žarić Kovačević, Milica Nikolić i Dragan M. Marković.

Prisutni članovi

...

Daniel Đivanović

Savez vojvođanskih Mađara
...

Dejan Kesar

Srpska napredna stranka
...

Milan Urošević

Srpski pokret obnove
...

Vesna Krišanov

Srpska napredna stranka
...

Toma Fila

Socijalistička partija Srbije
...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Velibor Milojičić

Srpska napredna stranka
...

Nenad Baroš

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Dabić

Srpska napredna stranka
...

Sanja Jefić Branković

Liberalno demokratska partija Socijaldemokratska partija Srbije
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Milica Nikolić

Srpska napredna stranka
...

Dragan M. Marković

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 22.04.2021, 08:52