40. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

21.05.2021.

Na sednici, održanoj 21. maja 2021. godine, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ličnoj karti, koji je podnela Vlada, u načelu, Predlog zakona o zaštiti poslovne tajne, koji je podnela Vlada, u načelu i Predlog zakona o izmeni zakona o akcizama, koji je podnela Vlada, u načelu.
Članovi Odbora ocenili su da su podneti predlozi zakona u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

U nastavku sednice, Odbor je doneo Odluku o organizovanju Četvrtog javnog slušanja na temu: „Promene Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa“, koje će se održati u sredu, 26. maja 2021. godine, u Nišu, u Velikoj sali Skupštine grada, sa početkom u 12.00 časova.

Odbor je doneo Odluku o organizovanju Petog javnog slušanja na temu: „Promene Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa“, koje će se održati u četvrtak, 27. maja 2021. godine, u Domu Narodne skupštine, u maloj sali, sa početkom u 9.00 časova.

Odbor je izglasao Odluku o organizovanju Šestog javnog slušanja na temu: „Promene Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa“, koje će se održati u ponedeljak 31. maja 2021. godine, u Novom Sadu, sa početkom u 12.00 časova.

Pod sedmom tačkom dnevnog reda, Odbor je doneo Odluku o organizovanju Sedmog javnog slušanja na temu: „Promene Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa“, koje će se održati u sredu 2. juna 2021. godine, u Kragujevcu, sa početkom u 12.00 časova.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Jelena Žarić Kovačević, a prisustvovali su i članovi i zamenici članova Odbora: Željko Tomić, Olja Petrović, Luka Kebara, Marko Mladenović, Uglješa Mrdić, Borisav Kovačević, Dubravka Kralj, Srbislav Filipović, Arpad Fremond, Ilija Matejić, Đorđe Todorović i Adam Šukalo.

Prisutni članovi

...

Željko Tomić

Nova Demokratska stranka Srbije Srpski patriotski savez - SPAS Srpska napredna stranka
...

Olja Petrović

Srpska napredna stranka
...

Luka Kebara

Srpska napredna stranka
...

Marko Mladenović

Srpska napredna stranka
...

Uglješa Mrdić

Srpska napredna stranka
...

Borisav Kovačević

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda
...

Dubravka Kralj

Socijalistička partija Srbije
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Arpad Fremond

Savez vojvođanskih Mađara
...

Ilija Matejić

Srpska napredna stranka
...

Đorđe Todorović

Srpska napredna stranka
...

Adam Šukalo

Srpska napredna stranka
Poslednji put ažurirano: 21.05.2021, 10:26

Whoops, looks like something went wrong.