30. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

22.05.2017.

Sednica broj: 30

Predsedavajuci: Đorđe Komlenski

Odbor: Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo

Članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo su na sednici održanoj 22. maja, razmotrili amandmane podnete na predloge zakona koji su na dnevnom redu Četvrte sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2017. godini.
Na Predlog zakona o dopuni Zakona o osiguranju depozita, narodni poslanici podneli su deset amandmana, a jedan amandman podneo je Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava. Članovi Odbora su ocenili da su svi amandmani, osim jednog, podnetog na član 1. Predloga zakona, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Na Predlog zakona o dopuni Zakona o Agenciji za osiguranje depozita, narodni poslanici podneli su 11 amandmana, a jedan amandman podneo je Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava. Članovi Odbora su ocenili da su svi amandmani, osim jednog, podnetog na član 1. Predloga zakona, u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Narodni poslanici podneli su 23 amandmana na Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije", Beograd (Projekat "Modernizacija sistema za otpepeljivanje TE Nikola Tesla A"). Odbor je ocenio da su svi podneti amandmani u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Odbor je ocenio i da je 23 amandmana, koja su narodni poslanici podneli na Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Nemačke razvojne banke KfW, Frankfurt na Majni, po zaduženju Akcionarskog društva "Elektromreža Srbije", Beograd (Regionalni program energetske efikasnosti u prenosnom sistemu), u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom Republike Srbije.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Đorđe Komlenski a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Odbora: Aleksandra Majkić, Vesna Marković, Srbislav Filipović, Krsto Janjušević, Bojan Torbica, Balint Pastor, Jelena Žarić Kovačević, Petar Petrović i Milena Ćorilić.

Prisutni članovi

...

Đorđe Komlenski

Pokret socijalista
...

Aleksandra Majkić

Srpska napredna stranka
...

Vesna Marković

Srpska napredna stranka
...

Srbislav Filipović

Srpska napredna stranka
...

Krsto Janjušević

Srpska napredna stranka
...

Bojan Torbica

Pokret socijalista
...

Balint Pastor

Savez vojvođanskih Mađara
...

Jelena Žarić Kovačević

Srpska napredna stranka
...

Petar Petrović

Jedinstvena Srbija
...

Milena Ćorilić

Partija ujedinjenih penzionera Srbije
Poslednji put ažurirano: 22.05.2017, 08:24